files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

1.BK Michalovce v sezóne 2009/2010

Michalovskí orli v uplynulom období kládli dôraz na výchovu vlastnej mládežníckej základne, ktorá by v budúcom období dala základ do družstva mužov a dá sa povedať, že sa to začína pomaličky napĺňať. Prvýkrát v novodobej histórii klubu nastúpili do súťaží riadených Slovenskou basketbalovou asociáciou SBA dva mládežnícke celky, a to juniori do extraligy juniorov a mladší žiaci do východoslovenského regiónu.


Na ôsmej základnej škole pripravuje 1.BK v spolupráci s vedením školy a riaditeľom Mgr. Slavomírom Pavolkom basketbalovú športovú triedu, ktorú bude viesť Mgr. Miroslav Feňák. Momentálne na tejto škole funguje prípravka, ktorá sa čoskoro zapojí do majstrovských súťaží. Práve v týchto chvíľach prebieha masívny výber na všetkých základných školách do najmladšej kategórie, ktorú bude viesť jeden z dvojice trénerov Martin Rakovský, alebo Miroslav Feňák. Prvý náborový tréning bude v stredu 9.6.2010 o 18:30 v Novej športovej hale, kde budú poskytnuté ďalšie informácie. 1.BK sa posilňuje i na trénerských postoch, kde okrem už spomínaného M. Rakovského pribudol ako asistent trénera u mladších žiakov bývalý hráč Michaloviec, Ján Horvát. S potešením sledujeme omladzovanie hráčskej základne orlov. I keď výchova vlastných odchovancov je beh na dlhé trate, vedenie klubu i všetci, ktorí v klube pracujú cítia, že sme sa vydali správnou cestou. Dúfame, že výsledky na seba nedajú dlho čakať.

Na to, aby také množstvo mladých basketbalistov mohlo rozvíjať svoje schopnosti, potrebuje klub okrem priestorov športovej haly i iné telocvične, ktoré sa snažia funkcionári zaistiť, čo sa zatiaľ darí. Už k zabehnutému pracovníkovi Mgr. Ihnácikovi pribudla Soňa Balážová, ktorá pomáha pri organizácii zápasov a ďalších akcií klubu. V spolupráci s mestom sa podarilo čiastočne zrekonštruovať športovú halu pri zimnom štadióne. K úplnej spokojnosti chýba už len vymeniť tú najdôležitejšiu vec akou je palubovka a zopár stavebných úprav. Tá stará dosluhuje a všetci dúfame, že sa na nej nikto vážnejšie nezraní.

Družstvo mužov po štvrtom mieste z minulej sezóny (zo 16 účastníkov), chcelo o stupienok vyššie. Z kádra odišli traja hráči z Košíc a neprišiel nikto. Tým sa uvolnilo miesto pre našich juniorov, ktorí sa ponúknutej šance chytili a Mitterpák sa ku koncu sezóny dostal do základu orlov a v niektorých zápasoch dokázal družstvo podržať. Štvrté miesto orli neobhájili a klesli o dve priečky, čo sa pri frekvencii tréningového procesu dalo čakať. Preto sa do sezóny 2010 / 2011 pokúsia zlepšiť tréningové podmienky.

Káder pozostával  z dvoch klasických pivotov Šimka a Tebeľáka, troch hráčov na pozícii 4, a to Svitlica, M. Rakovský a Maškulik. Krídla boli v zložení Mižák, Holda, R. Rakovský, Kostovčík a juniori Novakovský s Jägrom. Klasický rozohrávač bol len kapitán družstva Biganič, kým neprišiel v druhej polovici súťaže Mitterpák z juniorky. Do prvej štvorky sa orli dostali pomerne pohodlne, a tam chceli potvrdiť tretiu pozíciu a tajne dúfali, že pri trochu šťastia by sa mohli pobiť o postupové, alebo barážové miesto. Zranenia, choroby, ale aj študentské povinnosti zapríčinili, že družstvo v plnom zložení neodohralo ani jeden zápas. Zlomovým momentom sa stal domáci zápas s Rožňavou, ktorý orli prehrali po predĺžení o 1 bod.
Najstabilnejšie výkony počas celej sezóny podával Svitlica a v druhej polovici postupne sa zlepšujúci Mitterpák. Ostatní hráči striedali dobré výkony so slabšími. Na konci súťaže sa k veľmi sympatickému hernému prejavu prepracoval najvyšší hráč orlov Tebeľák. Na budúcu sezónu bude prvoradý cieľ dostať sa do prvej štvorky a potom sa uvidí, či to bude lepšie, ako v tomto ročníku.


1. Iskra Petržalka  14 11 3 25
2. ŠPD Rožňava  14 11 3 25
3. Spišská N. Ves B 14 8 6 22
4. Slávia TU Košice 14 7 7 21
5. Inter Bratislava B 14 6 8 20
6. 1.BK Michalovce 14 6 8 20
7. Karlovka Ba.  14 4 1018
8. ŠKP Bratislava  14 3 11 15
                           1. BK MICHALOVCE



Uverejnené: 08.06.2010 11:24:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.