files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla aj napriek oklieštenej zostave zdolala Prešov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 22. kola Budiš I. hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HC Penguins Prešov 4:1. O góly michalovskej Dukly sa postarali Zoltán Kubát, Ivan Brezniak, Radovan Cútt a Ľuboš Fajčák. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka odohrajú najbližší zápas u súpera, keď sa v pondelok 14. novembra predstavia v dohrávanom stretnutí siedmeho kola v Martine. Doma ich opäť uvidíme v piatok 18. novembra, kedy privítajú rozbehnuté Topoľčany.

Tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák sa musel v zápase s popredným tímom prvej ligy zaobísť bez dvojice nosných útočníkov Ladislava Ščurka a Marcela Baláža. Aj napriek tomu jeho zverenci podali výborný zodpovedný výkon, ktorý podporili troma dôležitými bodmi. Veľmi dôležitý moment sa udial na začiatku duelu. Už v prvej minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Valečko a Zoltán Kubát poslal presilovkovým gólom domácich do vedenia. Chvíľu na to mohol skórovať aj Fajčák, ten ale nevyužil chybu neistého golmana Gavaliera. Po zhruba desiatich minútach sa začali viac osmeľovať aj hostia. Brankár Trenčan ale dvakrát podržal svoj tím, a tak Michalovčania viedli po prvej tretine 1:0.

Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej so šancami na oboch stranách. Prešovčania síce začali s tlakom, no domáci hráči sa z neho vymanili a v 22. minúte Ivan Brezniak strelil po spolupráci celého útoku druhý michalovský gól 2:0. Prešovčania následne pohrozili Jokeľom aj Mikolášekom, Trenčan si ale naďalej držal čisté konto. Na druhej strane mieril Gleb Lušnikov iba do dobre postaveného brankára Gavaliera. V závere prvej tretiny prišli chvíle domáceho Banovského, ktorý však v dvoch tutových šanciach dal vyniknúť hosťujúcemu brankárovi. V 38. minúte ale už našiel výbornou prihrávkou Cútta a najlepší strelec súťaže dal na 3:0.

Hosťujúci tréner Anton Tomko poslal v poslednej tretine do brány miesto Gavaliera Švihálka a jeho zverencov táto zmena trochu nakopla. Dve dobré príležitosti mal Lipovský, ktorý tretiu v presilovej hre už pretavil na prešovský gól 3:1. Hostia sa síce snažili, no definitívne rozhodnutie prišlo v 50. minúte, kedy Ľuboš Fajčák stanovil na konečných 4:1. V záverečných minútach sa zápas už len dohrával, a tak Michalovčania aj v oklieštenom zložení zdolali Prešov a upevnili si tak prvé miesto v tabuľke.   

HK Dukla Michalovce - HC Penguins Prešov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Góly: 2. Kubát (Král, Šterbák) pres/1, 22. Brezniak (Král, Lušnikov), 38. Cútt (Banovský, Hančák), 50. Fajčák (Kohutiar, Poláček) - 46. Lipovský (Kamalov, Ondrej) pres/1.
Vylúčení: 5:5. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Tornay - Kovaľ, Vall. Divákov: 801.
HK DUKLA: Trenčan - Šangin, Hančák, Kubát, M. Šterbák, Poláček, Slimák, Dolgoš, Buraľ - Banovský, Cútt, Lušnikov - Brezniak, Král, Drotár - Schnelly, Fajčák, Kohutiar - Mesároš, Verbický.
HC PENGUINS: Gavalier (41. Švihálek) - Hopkovič, D. Šterbák, Madový, Valečko, Ondrej, Novický - Kokavec, Prokop, Šišovský - Mikolášek, Šimčák, Jokeľ - Kamalov, Bylina, Mikula - Kamaliev, Kivader, Lipovský.



Uverejnené: 11.11.2016 19:52:56

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623