files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Starší dorastenci nehrali, ale zachránili sa

V sobotu predpoludním mali prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na programe zápas 29. kola súťaže proti už istému vypadávajúcemu MFK Banská Bystrica, ktorý sa však neuskutočnil. Hostia totiž nepricestovali, a tak domácim darovali tri body za kontumačné víťazstvo. To znamená, že Michalovce napätý boj o záchranu v súťaži zvládli a so ziskom 42 bodov obsadili konečnú desiatu priečku. Do druhej ligy prekvapujúco vypadol okrem spomínaného MFK Banská Bystrica aj Slovan Bratislava.


Tréner michalovských starších dorastencov Ondrej Duda na margo uplynulej sezóny konštatoval: „Bola ťažká a náročná. Veď až do posledného kola bolo do záchrany v súťaži zainteresovaných osem klubov, vrátane nás. Som rád, že sme to zvládli, a touto cestou sa chceme poďakovať za podporu michalovskému mestskému magistrátu, vedeniu MFK Zemplín Michalovce a ja osobne sa chcem poďakovať dvom ľuďom, Igorovi Remákovi a Marekovi Zahorčákovi,“ povedal Ondrej Duda po sezóne, v ktorej ním vedený tím získal 42 bodov, čo je najviac za posledné tri roky, počas ktorých mládež MFK Zemplín hráva medzi elitou.


A čo ďalej? Káder staršieho dorastu sa zmení. Zo základnej zostavy budú musieť družstvo z vekových dôvodov opustiť stopér a kapitán Liška, stredopoliar Mihok a obranca Tokár. Zo širšieho kádra z rovnakých príčin končia obranca Tomko, stredopoliar Vladyka a útočník Hami. „K dispozícii však máme veľmi perspektívny a vývojaschopný tím, v ktorom je viacero reprezentantov Slovenska na čele s kanonierom Dominikom Kuncom. Nemám obavy o účinkovanie v nasledujúcej sezóne. Určite budeme silní a dosiahneme ešte lepšie umiestnenie než naposledy. To je napokon výborná správa aj pre seniorsky futbal v Michalovciach, pretože výchova hráčov preň je našou prioritou,“ dodal na záver tréner starších dorastencov MFK Zemplín Michalovce Ondrej Duda.                               (juke)



Uverejnené: 08.06.2010 11:27:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.