files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Východoslovenské derby korisťou oslabenej Dukly

Keď pred začiatkom stretnutia 22. kola Budiš I. hokejovej ligy bolo známe, že trénerovi michalovskej Dukly Miroslavovi Ihnačákovi bude vo východoslovenskom derby s Prešovom chýbať dvojica ofenzívnych ťahúňov Ladislav Ščurko - Marcel Baláž, viacerí si povedali, že môže prísť po druhýkrát v sezóne druhá domáca prehra v rade. Nestalo sa! Michalovčania sa totiž vypli aj bez spomenutej dvojice k výbornému výkonu a Prešovčanov zdolali relatívne hladko 4:1.

Veľmi dôležitý okamih zápasu sa udial hneď na jeho začiatku. Už v prvej minúte putoval na trestnú lavicu „koňar“ Valečko a Zoltán Kubát potrestal jeho vylúčenie otváracím gólom. „Jasné, že nám tento gól pomohol. Vždy sa hrá lepšie, keď skórujete ako prvý a v takýchto zápasoch ako bol tento s Prešovom to je o to dôležitejšie,“ uviedol na margo výbornému začiatku Michalovčanov ich útočník Martin Drotár. Dukla nakoniec dokráčala po dobrom výkone podporenom skvelým Adamom Trenčanom v bráne k cennej výhre aj napriek spomenutej absencii v útoku. „Sme momentálne trochu „rozhádzaní“. Aj napriek zraneniam či chorobám však máme mužstvo na to, aby vyhrávalo. Musíme teda naďalej zodpovedne pracovať a hrať jeden za druhého. Keď sa chýbajúci hráči vrátia do zostavy, budeme určite silnejší,“ zdôraznil na margo absencií Martin Drotár.

Výrazné oslabenie ofenzívy Michalovčanov pred stretnutím prešovskí „tučniaci“ neriešili. „My sme na to vôbec nepozerali. Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Aj my máme zranených hráčov. Určite sme tu chceli bodovať a to by bolo aj vtedy, keby boli domáci kompletní. Žiaľ, nevyšlo to,“ skonštatoval útočník HC Penguins Prešov Michal Kokavec, ktorý následne opísal príčiny druhej tohtosezónnej prehry „tučniakov“ na Zemplíne. „Michalovce sú kvalitný súper a nie nadarmo sú na prvom mieste v tabuľke. Vonku sa hrá ťažko a keď hráte ešte u lídra súťaže, je to o to náročnejšie. Chceli sme bodovať, no nevyšlo to, Súper dal viac gólov ako my a vyhral zaslúžene. Šance sme mali aj my, no na rozdiel od Michalovčanov sme ich nevyužili. Či už to bolo za stavu 0:1 alebo 0:2, kontaktný gól sa nám streliť nepodarilo. Šance sme nepremenili, Michalovčania áno, tak vyhrali ako hovorím zaslúžene,“ pokračoval čerstvý držiteľ striebornej prilby pre najlepšie hráča prvej ligy za mesiac október. „V prvom zápase mi šťastie nepriniesla, no ja verím, že v ďalších sa mi bude dariť,“ s úsmevom na perách kontroval Michal Kokavec.

Východoslovenské derby mohlo ešte viac zamotať situáciu na čele tabuľky. Nestalo sa, pretože Michalovčania po výhre odrazili nápor tretích Prešovčanov, na ktorých majú aktuálne deväťbodový náskok, druhá Detva zaostáva o štyri body (Prešov má odohraný o jeden zápas menej). „Z tohto pohľadu bolo naše víťazstvo určite dôležité. V stredu privíta Prešov práve Detvu a určite nebude chcieť prehrať druhýkrát v rade. Keď sa mu podarí vyhrať, máme rovnaký náskok, ako sme mali predtým. Súťaž je hlavne na čele tabuľky vyrovnaná a bude to určite ešte zaujímavé,“ podotkol Martin Drotár. Flintu do žita nehádžu v boji o prvú priečku ani Prešovčania. „Určite nie. Základná časť je veľmi dlhá a ešte nás čaká veľa zápasov. My sa sústredíme na ten najbližší, v ktorom doma privítame Detvu, proti ktorej budeme chcieť určite bodovať,“ dodal Michal Kokavec.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.11.2016 10:48:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.