files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zlyhala v koncovke, do Maďarska s päťgólovým mankom

Ďalší európsky test hádzanárkam michalovskej Iuventy nevyšiel. V prvom domácom stretnutí tretieho kola Pohára EHF totiž podľahli maďarskému Alba Fehérvár KC o päť gólov 23:28 a pred nedeľňajšou odvetou hranou v Szekesfehérvári sú tak Maďarky jednou nohou v skupinovej fáze európskeho pohára č.2.

Najväčší rozdiel v spojkovom rade

Michalovčanky zvládali držať krok s favorizovaným tímom akurát prvých dvadsať minút. Ešte sedem minút pred koncom prvého polčasu viedli 11:10, no potom prišla z ich strany hluchá pasáž, ktorú skúsenejší súper nekompromisne potrestal. Fehérvár dosiahol sedem gólov v rade a de facto tak zlomil zápas na svoju stranu. Domáce hráčky sa síce v druhom dejstve viackrát dotiahli aj na tri góly, na viac však nemali. Zlyhávali hlavne v koncovke. Keď chce družstvo zvíťaziť v takomto zápase, nemôže si dovoliť nepremeniť rad náskokov, ako aj štyri pokutové hody... Súperky navyše vždy, keď to bolo potrebné, dosiahli hlavne zo spojky dôležité góly. „Súper bol v stretnutí lepší. My sme pozahadzovali veľmi veľa šancí. V takomto zápase sa nám to nemôže stať. Určite sa nám nemôže stávať, že zahodíme štyri sedmičky. Keď sa k tomu pridá nepodarená obrana, ako bola v prvom polčase, zrodil sa taký výsledok, aký sa zrodil. Myslím si, že najväčší rozdiel medzi tímami bol v spojkovom rade,“ skonštatovala najlepšia hráčka Iuventy, brankárka Adriana Medveďová, ktorá v reprezentačnej forme v druhom polčase viackrát podržala svoje družstvo a aj vďaka jej zákrokom (ako aj jej kolegyne Lafuenteovej) sa Iuventa držala v hre o lepší výsledok.

Prehrali si to samé

Zemplínčanky päťgólová prehra mrzela, pretože ich cieľom bolo pred odvetou urobiť čo najlepší výsledok. Tento im veľké nádeje na postup do skupinovej fázy nedáva. „Prehra nás strašne mrzí, nakoľko sme tento zápas mohli aj vyhrať. Nepremenili sme však veľa čistých šancí a až štyri sedmičky. Päťgólová prehra je pre nás dosť zdrvujúca. Zápas sa zlomil v úseku, kedy sme viedli 11:10 a rázom bolo 11:17. My máme asi takú „tradíciu“, že sa nám nevyhýbajú hluché pasáže. To sa opäť ukázalo a taký skúsený súper, akým je Fehérvár, to okamžite potrestal,“ podotkla kridelníčka Mária Holešová, ktorá následne dodala. „Pre nás všetky tento dvojzápas znamená veľa. Veľmi sa chceme dostať do skupinovej fázy, ktorá je pre nás obrovskou výzvou. Asi sme boli až premotivované. V druhom polčase sme sa aj doťahovali na súpera, no opäť sme zlyhali v koncovke. Z ich brankárky sme urobili hviezdu. Zápas sme mohli kľudne otočiť, no prehrali sme si to samé.“ 

Rozhodli skúsenosti a nepremenené šance

Aj tréner František Urban videl najväčší problém v premieňaní šancí. Do tých sa jeho zverenky dostali, no nedokázali ich využiť. Za všetko hovoria až štyri nepremenené sedmičky... „Takýto počet je v takýchto dôležitých zápasoch veľa,“  veľavravne začal svoje hodnotenie lodivod Iuventy, ktorý následne pokračoval. „Po taktickej stránke bolo družstvo pripravené, no keď nepremeníme šance, tak potom... Najväčší rozdiel bol v spojkovom rade. Ich spojky zahrali fantasticky. Je vidno, že majú skúseností z európskych pohárov, z reprezentácie a to nielen z kvalifikácie, ale aj zo šampionátov či olympijských hier. My sme sa snažili urobiť všetko, čo bolo v našich silách, aby sme udržali čo najmenší rozdiel. Škoda, že sa nám to podarilo iba prvých dvadsať minút. Keby sme premenili šance, tak...,“ nedopovedal vetu František Urban. Toho na druhej strane potešil prístup jeho zvereniek, ktoré sa aj za nepriaznivého stavu dokázali vrátiť do zápasu. „V tejto fáze sme potrebovali niečo premeniť. Aďa aj Raquel chytali výborne, nám stačilo iba s vyloženými šancami naložiť inak. Žiaľ, nestalo sa tak a súper nakoniec vyhral o päť gólov,“ dodal k zápasu František Urban.

Kým neodbije stodvadsiata minúta, zbrane neskladajú

Päťgólová prehra na domácej pôde vzbudzuje pocit, že skupinová fáza Pohára EHF je pre Iuventu stratená. Na druhej strane, Michalovčanky sú odhodlané, aj keď to bude nesmierne ťažké, v Maďarsku ešte o postup zabojovať. „Päťgólová strata na domáci zápas je fakt dosť. Kým však neodbije stodvadsiata minúta, stále je to hrateľné. Do odvety však potrebuje zlepšiť všetko. Týka sa to obrany a samozrejme premieňanie šancí, ktoré nám robilo najväčšie problémy,“ presvedčivo poznamenala brankárka Adriana Medveďová a na jej slová nadviazala aj Mária Holešová. „Určite si pozrieme video z prvého zápasu. Dáme sa trochu dokopy a zabojujeme o čo najlepší výsledok. Bude to ťažké, no zbrane neskladáme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2016 10:19:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.