files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Alea alebo Billa už v novembri

Potraviny Alea alebo Billa? Ten kto prišiel k obom informáciám v súvislosti so stavbou, ktorá na parko-visku za bývalým tuzexom rastie ako z vody, bol možno zmätený. My tiež. Preto nám to nedalo a pre odpoveď sme si zašli priamo k zdroju, do firmy Alea invest, s.r.o., ktorá celý projekt realizuje. Po tejto návšteve už máme jasno. Od jej konateľa Ing. Miroslava Gejguša sa dozvedáme, že v Michalovciach bude opäť obchodný dom, ktorý všetku tú enklávu veľkých obchodných reťazcov začal.

 
Zámer pritiahnuť kvalitu

Ako sme už spomenuli, realizátorom celej stavby je firma Alea invest, s.r.o. . Prevádzkovateľom bude obchodná sieť značky Billa. Firma sa zaviazala, že konečné práce na výstavbe supermarketu potrvajú do konca mesiaca novembra tohto roka (2010). Všetko je naplánované tak, aby budúci prevádzkovateľ stihol prilákať zákazníkov na nákup ešte z tohtoročných vianočných regálov. Celková rozloha zastavanej plochy je 1300 metrov štvorcových. Dozvedáme sa, že celý projekt je rozdelený do dvoch etáp. Prvú tvorí samotná novostavba na bývalom parkovisku, ktoré viacerí vodiči považovali skôr za tankodróm, ako miesto na parkovanie. Druhá etapa by sa mala týkať budovy, v ktorom kedysi sídlil tuzex, obchod, ktorý hádam všetci tí, narodení pred rokom 1980, dobre poznáme. V nej prebehnú rekonštrukčné práce, ktoré potrvajú do prvej polovice budúceho roka. V tomto objekte zamýšľanom ako mestské obchodné centrum, vznikne spolu s priestormi supermarketu Billa približne 4000 metrov štvorcových plochy na prenájom, kde sa plánuje pritiahnuť spektrum  predajcov zo sveta módy, ako aj obuvi a celkovo spotrebného tovaru. Mali by to byť predajcovia známych, kvalitných, brandových značiek.


 
V štýle penthouse

Súčasťou rekonštrukcie bude náročná prístavba. V objekte by však mala dominovať vyhliadková presklená reštaurácia, ktorá vyrastie ako nadstavba súčasnej budovy. Samozrejme, že sme boli zvedaví aj na to, ako sa realizátor celého projektu popasoval s otázkou parkovania. V dnešnej dobe pri takýchto stavbách už bez zakomponovaného parkoviska v projekte nedostanete ani povolenie stavať. Ako sme sa dozvedeli, pre obe tieto nákupné jednotky bude k dispozícii zhruba 100 parkovacích miest, aj s parkovacími miestami pre invalidov s rozšírenou parkovacou plochou. Čo dodať na záver? Z mojej strany už asi iba toľko... ak do mesta niečo nové, tak nech to má rukopis progresu. Táto vízia ho má, no my realisti si radi počkáme na výsledný efekt. Zatiaľ želáme všetko dobré.


                                Michal Demko

 



Uverejnené: 09.06.2010 11:26:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.