files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako sme zvládli žltačku

Už niekoľko dlhých týždňov spoločne pozorujeme výskyt a nárast ochorenia žltačky medzi obyvateľmi, nielen v našom okrese. Dôvodom výskytu vírusového ochorenia bola najmä nedostatočná hygiena niektorých obyvateľov. Faktorom prenosu sú kontaminované ruky. Hygienici však doposiaľ nepotvrdili zdroj nákazy. Najhoršia situácia bola v priebehu septembra, keď sa ochorenie rozšírilo aj do okolitých miest, obchodov, domácností, škôl, ale aj do podnikov a začalo prerastať do epidémie. Na základe tejto nemilej skutočnosti sme boli všetci nútení okrem bežného dodržiavaného hygienického štandardu zabezpečiť aj zvýšené dodržiavanie hygieny a zvýšenú dezinfekciu priestorov.

S touto nemilou skutočnosťou sa museli vysporiadať aj zamestnávatelia regiónu, pre ktorých ochorenie znamená dvojité ohrozenie. Ohrozenie zdravia a života vlastných zamestnancov, ale i obmedzenie chodu prevádzky a následnévýpadky dodávok zákazníkom. U nás, v spoločnosti MICHATEK,k.s., sme zaznamenali, našťastie, len jedno ochorenie vírusovej hepatitídy typu A. Ďalšiemu rozšíreniu výskytu sme zabránili a predišli včas prijatým akčným plánom opatrení. Ten obsahoval okrem podrobných informácií a pokynov pre zamestnancov ohľadne zvýšenej ochrany, hygieny a dezinfekcie na pracovisku i mimo neho aj opatrenia pre zamestnávateľa. Zamestnanci určite okrem dezinfekčných prostriedkov najviac ocenili možnosť testovania protilátok v organizme. Personálne oddelenie zabezpečilo v spolupráci s ambulanciou MUDr. Jána Jozefa a zdravotnej sestry p. Gadžinovskej v niekoľkých termínoch odbery krvi a následné očkovanie vakcínou proti hepatitíde typu A priamo v priestoroch spoločnosti.

Všetky náklady s tým spojené, boli hradené z vlastných zdrojov. Následne sme v súvislosti so zdieľaním nákladov oslovili i zdravotné poisťovne, avšak obdŕžali sme len zamietavé stanovisko. Nakoľko je zdravie a plnohodnotný život našich zamestnancov pre nás prioritou, pristúpime aj napriek tomu o pol roka znovu z vlastnej iniciatívy k preočkovaniu všetkých záujemcov. Týmto príspevkom sme chceli poukázať na všeobecnú dôležitosť dodržiavania opatrení týkajúcich sa ochrany zdravia obyvateľstva a na jednu z možností, ako byť bližšie k svojím zamestnanom a byť  nápomocní aj v takýchto hrozivých situáciách. Pretože aj nevinná nákaza môže spôsobiť veľké škody na zdraví občanov, zamestnancov a znížiť tak ekonomickú silu spoločnosti. MICHATEK, k.s. je nemecká strojárenská výrobná spoločnosť, vytvárajúca v „srdci Zemplína“ aktuálne viac než 280 pracovných miest. Výroba kuchynských spotrebičov a ich častí prevažne na exportv spoločnosti neustále narastá a preto plánuje v blízkej budúcnosti výstavbu a otvorenie už svojej tretej výrobnej haly.

Tlačová správa



Uverejnené: 17.11.2016 12:35:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.