files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtú domácu porážku pripravili nepremenené šance a vlastná nedisciplinovanosť

Štvrtýkrát v sezóne sa hokejisti HK Dukla Michalovce museli na domácom ľade skloniť pred súperom. Trošku prekvapujúco sa to stalo v 25. kole Budiš I. hokejovej ligy, kedy nestačili na Spišskú Novú Ves. Aj keď Michalovčania svojho súpera výrazne prestrieľali (54:27), na body im to nestačilo. Z ich hokejok totiž v sieti skončili iba tri puky, zatiaľ, čo Spišiaci boli efektívnejší a zvíťazili tesne 4:3.

Michalovčania nastupovali na stretnutie po päťzápasovej víťaznej sérii, v ktorej si vypracovali na čele tabuľke deväťbodový náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Ten sa tentoraz skrátil, pretože doplatili na vlastnú streleckú nemohúcnosť a takisto aj na nedisciplinovanosť, keďže dvakrát inkasovali v oslabení, raz pri hre štyroch proti štyrom a raz dokonca vo vlastnej presilovke. Zápas v prospech Spišiakov sa lámal v polovici zápasu, keď najskôr vyrovnávali na 2:2 v hre štyroch proti štyrom a potom sa v presilovke dostali do vedenia. „Boli to z našej strany hrubé chyby. Miesto toho, aby sme hrali presilovku, hrali sme v oslabení. Toto by sa nám stávať nemalo, aby sme v útočnom pásme robili fauly. Chybu sme urobili aj na začiatku druhej tretiny, kedy sme inkasovali vo svojej presilovke. Je to i disciplíne aj koncentrácii a to nám dnes chýbalo,“ skonštatoval po stretnutí nie najlepšie naladený tréner Michalovčanov Miroslav Ihnačák.

Aj keď boli domáci hokejisti strelecky aktívni a súpera výrazne prestrieľali, získať tri body na domácom ľade im v piatok súdené nebolo. Problém im totiž robil súperov golman Dominik Riečický a keď sa k tomu pridal asi prvý slabší deň ich brankára Adama Trenčana, prekvapenie na úkor lídra súťaže bolo na svete. „Škoda tohto zápasu. Je to taká frustrácia, pretože diváci mohli vidieť, že sme chceli, dreli sme do posledných sekúnd, nechali na ľade srdiečko, no body nám to neprinieslo. Bola to z našej strany strelecká nemohúcnosť,“ podotkol na margo zápasu útočník HK Dukla Ladislav Ščurko. Ten sa tento týždeň vrátil po zranení a druhýkrát po sebe zaznamenal dva góly. Tie by však vymenil za tri body. „To určite! A verím, že by to urobil každý z nás. Teší ma, že som sa konečne dal dokopy a môžem tímu pomôcť na ľade. Tie dva týždne ani tak neboli pre mňa zlé na fyzickú kondíciu, ale skôr na psychiku. Veľmi ma totiž mrzelo, že nemôžem hrať. Mužstvu chcem pomôcť, no žiaľ, dnes to nevyšlo. Verím, že v ďalších zápasoch to bude iné,“ pokračoval jeden z ofenzívnych lídrov „vojakov“. Jeho návratu do zostavy sa potešil aj tréner Miroslav Ihnačák. „Na ľade je vidno, že sa vrátil. Dva góly dal v Martine, dva pridal teraz proti Spišiakom. Začína sa chytať, no mrzí ma, že niektorí hráči nám výkonnostne odchádzajú a z ľadu sa pomaly vytrácajú,“ uviedol michalovský lodivod, ktorý konkrétny zatiaľ byť nechcel.

Asi chceli ušetriť náklady...

Michalovskí hokejisti nemajú za sebou najlepšie predstavenia. Ku cti im však slúži, že aj napriek nepriaznivému stavu išli za vyrovnaním a na ľade až do posledných sekúnd nechali srdce, čo ocenil potleskom aj divák (to v Michalovciach dosť dlho nebolo...). Žiaľ, sú aj takéto zápasy, keď vám nevyjde skoro nič a trápite sa v koncovke. Zamyslieť by sa však „vojaci“ mohli nad zbytočnými faulami, ktoré ich pripravujú o fyzické sily. Zamyslieť by sa však mal aj niekto iní. Ako je totiž možné, že majstrovský zápas Michalovce – Spišská Nová Ves rozhoduje arbiter Slavomír Švajka, ktorý býva práve v Spišskej Novej Vsi. Toho koho toto napadlo by sme sa radi spýtali, prečo je to tak. Šetria sa tým náklady? Veď to mohol pískať potom aj Michalovčan...

Peter Brendza



Uverejnené: 26.11.2016 11:16:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.