files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania zo Žitného ostrova bez bodov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaknihovali po reprezentačnej prestávke druhú ligovú prehru v rade. Potom, čo na domácom trávniku podľahli Podbrezovej (1:3) prišla tentoraz prehra v Dunajskej Strede, kde Michalovčania nestačili po výsledku 1:2 na tamojší FK DAC 1904. Na prvý gól Papeho Sarra z pokutového kopu síce ešte v prvom polčase odpovedal ďalekonosnou strelou Jakub Grič, no v 78. minúte rozhodol o výhre DAC Maďar Kristopher Vida. To už vtedy Michalovčania hrali dvadsať minút bez vylúčeného Celestina Lazarusa, ktorý videl druhú žltú kartu.

Nedohral. Celestine Lazarus videl v 57. minúte duelu veľmi prísnu červenú kartu

Aj keď tabuľkové postavenie hovorilo niečo iné, miernym favoritom zápasu boli domáci. Tí na zrekonštruovanom štadióne v prvom dejstve udávali tempo hry, no do väčších šancí ich Michalovčania nepúšťali. Zmena prišla krátko uplynutím hodiny hry, kedy bol prísne vylúčený nigérijský stopér Celestine Lazarus. Presilovku nakoniec Dunajská Streda pretavila dvanásť minút pred koncom na rozhodujúci gól. „Ja som to už povedal hneď po skončení duelu, zápas by som rozdelil na dve časti. Prvá bola do vylúčenia a druhá po ňom. V prvej časti sme slušne kombinovali. Je treba povedať, že sme sa presadzovali ťažšie a v našej finálnej fáze som videl aj „zbŕklosť“, no ani oni veľké šance nemali. Až prišlo naše vylúčenie, ktoré bolo podľa mňa veľmi prísne. Hlavný rozhodca neukázal žiadny cit pre hru. Hráč súpera iba odskakoval a podľa mňa si ten faul pýtal, no a rozhodca mu na to skočil,“ skonštatoval tréner „žlto-modrých“ Anton Šoltis.

Ten následne k zápasu dodal. „Po vylúčení už boli domáci lepším tímom a poriadne nás zatlačili. Cez to všetko sme mali dva brejkové situácie, ktoré sme mohli vyriešiť inak. Treba ale povedať aj to, že nás súper zatlačil na polovičku. Bolo tam veľa centrov a jednému sme nedokázali zabrániť. Je to škoda, pretože do 57. minúty boli síce domáci lepším tímom, no my sme takisto nehrali zle. Vo finálnej fáze nám chýbal kľud. Aj preto sme sa nedostali do zakončenia. Práve to do ďalších zápasov musíme zlepšiť, pretože toto bol náš najväčší problém.“   

Fantastická atmosféra

Podľa očakávania sa michalovskí futbalisti museli vysporiadať nielen s aktívnym súperom, ale aj parádnou atmosférou. Na štadióne tentoraz bolo 4630 divákov, ktorí od prvej minúty hnali DAC za víťazstvom. „Na toto sa nedá nejako pripraviť, s tým sa hráči musia vysporiadať,“ uviedol na margo atmosféri na štadióne tréner MFK Zemplín, ktorý následne dodáva. „Ľudia stáli od prvej do deväťdesiatej minúty, skandovali a hnali svojich dopredu. Hráči sa s tým musia naučiť pracovať. Je to vždy lepšie, ako keď príde na futbal sto ľudí. Atmosféra bola futbalová, teda taká, ako má byť. My možno potrebujeme viacej takýchto zápasov, aby chlapci nestrácali pôdu pod nohami. Hlavne v ofenzíve sme neboli dostatočne kľudní, čo sa prejavilo aj počtom šancí.“ 

Vo „finále“ jesene chcú ešte bodovať

Michalovskí futbalisti tak zostávajú aj po sedemnástom kole Fortuna ligy na dvadsaťdva bodovom zisku. Do konca jesennej časti ich čakajú ešte dva zápasy. V tom prvom privítajú v nedeľu 4. decembra o 17.30 hod. aj v televíznom prenose 231 Ružomberok a v poslednom kole sa predstavia na pôde jesenného majstra MŠK Žilina. „Je to ťažký záver jesene, no musíme sa s tým popasovať. Doma chceme bodovať a vzhľadom na to, že sme v Ružomberku prehrali 4:0, máme im čo vracať. Verím, že nás prídu povzbudiť aj fanúšikovia. Ide o náš posledný domáci duel na dlhšiu dobu, takže verím, že si aj napriek televíznemu prenosu cestu na štadión nájdu. Neviem v akom stave bude terén, no predpovede počasia neveštia nič dobrého. Z tohto hľadiska sa na to budeme musieť počas týždňa pripraviť. Čo sa týka Žiliny, tam to bude ešte ťažšie. Verím však, že do konca jesennej časti ešte nejaké body získame,“ podotkol k záveru jesene Anton Šoltis.

Peter Brendza (foto dac dunajská streda)



Uverejnené: 27.11.2016 17:39:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.