files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla odštartovala druhú polovicu základnej časti víťazne

Hokejisti HK Dukla Michalovce stopli sériu dvoch prehier v rade, keď v 28. kole Budiš I. hokejovej ligy zvíťazili na ľade Považskej Bystrice 3:1. O svojom víťazstve rozhodli Michalovčania hlavne v presilovkách, keď v prvých dvoch tretinách dve presily o jedného hráča pretavili v góly. Jediný gól inkasovali až v poslednej minúte zápasu za nezvratného stavu. „Vojaci“ si tak upevnili prvé miesto v tabuľke, no druhý Prešov a tretia Detva im už poriadne dýchajú na chrbát.

Michalovčania cestovali na Považie s jasným imperatívom, po dvoch prehrách v rade zvíťaziť. To sa im nakoniec aj podarilo, takže tréner Miroslav Ihnačák bol spokojný. „Odohrali sme dobrý zápas. Dôležité bolo hlavne víťazstvo, pretože s ničím iným, ako s troma bodmi sme nepočítali. Hlavné je teda to, že sme splnili stanovený cieľ, konečne zvíťaziť,“ rozhovoril sa tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák, ktorého opäť mrzel rad nepremenných šancí. „Nebyť nášho problému v koncovke, mohli sme rozhodnúť už oveľa skôr a nie čakať až do konca. Našou najväčšou prekážkou bol súperov brankár Kompas. Ten nám vychytal dosť šancí. Keby bolo po prvej tretine 5:0 pre nás, nikto by nemohol nič povedať. Na druhej strane, v dôležitých momentoch aj nás podržal brankár Adam Trenčan,“ pokračoval michalovský lodivod.

Pred týždňom "pravdy" verí v prebudenie strelcov

Zemplínčania sa tak udržali na prvom mieste v tabuľke, no po nasledujúcom týždni to už tak byť nemusí. Aktuálne druhý Prešov na nich stráca tri a tretia Detva štyri body. A práve na ľadoch týchto súperov sa Michalovčania nasledujúci týždeň predstavia. V stredu ich čaká duel v Detve, v piatok domáci súboj so Skalicou a zápas v Šariši príde na rad v nedeľu. „Náš náskok sa znížil, no za to si môžeme iba sami. Je to teraz trošku napínavejšie. Musíme sa dať dokopy a zabojovať o to, aby náš náskok opäť narástol. Do každého zápasu musíme ísť zodpovedne pripravení a hrať na sto percent. Iba tam vedie recept na to, aby sme náskok na prvom mieste opäť zvýšili,“ podotkol Miroslav Ihnačák, ktorý sa nevyhol ani otázke ohľadom ťažkého týždňa „pravdy“. „S každým súperom sa dá vyhrať a s každým aj prehrať. Zápas sa začína od 0:0. Verím, že sa zodpovedne na ťažké zápasy pripravíme a podáme dobré výkony. V poslednej dobe sa trápime v koncovke. Dúfam, že sa naši strelci preberú a že budeme úspešní.“

Chcú posilniť kvalitou, nie kvantitou

V posledných dňoch či týždňoch sa hovorí aj o posilnení kádra. Posily získavajú najbližší súperi Michalovčanov a rovnakou cestou chcú ísť aj v Dukle. Lenže... „Posilniť určite potrebujeme aj chceme, no na druhej strane nie za každú cenu. Do mužstva totiž potrebujeme dostať hlavne kvalitu, nechceme len rozšíriť káder. Intenzívne pracujeme na tom, aby nejakí hráči k nám prišli. Verím, že sa nám to v najbližších dňoch podarí,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.12.2016 16:43:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.