files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Trenčíne 31:12 a je v semifinále Slovenského pohára

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili vo štvrťfinálovom súboji Slovenského pohára na pôde ďalšieho účastníka spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL HK AS Trenčín hladko 31:12 a po siedmykrát v rade tak postúpili na záverečný turnaj Slovenského pohára. Ten sa uskutoční práve v Trenčíne a už druhý rok po sebe tak nastane situácia, že domáci tím sa finálového turnaja nezúčastní. Finálový turnaj sa uskutoční v termíne 17. - 18. december. V sobotu 17. decembra sa odohrajú semifinálové zápasy, v nedeľu 18. decembra sa uskutoční finálový duel.

Michalovčanky začali na Sihoti výborne. Už po piatich minútach hry viedli po dvoch góloch Perederyjovej s Levčenkovou a jednom Dubovcovej 5:0, a ladným krokom tak začali kráčať k siedmej účasti na záverečnom turnaji Slovenského pohára v rade. Trenčín síce odpovedal gólmi Matejíkovej s Nejedlíkovou, Iuventu to ale vôbec nevyrušilo. Tá totiž kontrovala troma gólmi Sofie Nagyovej v rade, po ktorých viedla v 15. minúte 9:2. Náskok obhajcu prvenstva narastal aj v ďalších minútach. Jašková síce v 16. minúte dala na 3:9, no to bolo poslednýkrát, čo interligový nováčik v prvom dejstve skóroval. Michalovčanky tak bezpečne zvyšovali svoje vedenie. Po ďalšom Nagyovej v 23. minúte viedli už o desať gólov (13:3) a svoj náskok do konca prvého dejstva natiahli na štrnásť gólov, keď na polčasových 17:3 dala päť sekúnd pred koncom Slavica Schusterová.

Iuvente vyšiel aj úvod druhého dejstva. Postupne sa totiž strelecky presadili Nagyová, Levčenková a Perederyjová, po ktorých góloch viedli zverenky trénera Františka Urbana už 20:3. Až potom z pokutového hodu odpovedala domáca Jašková, ktorá dosiahla iba štvrtý gól Trenčína (4:20). Jej presný zásah ale naštartoval štvorgólovú sériu hostiek, ktoré v 42. minúte po presnom zásahu Jany Dziurovej vyhrávali už rozdielom dvadsiatich gólov (4:24). Následne dal tréner Urban šancu aj hráčkam z lavičky, na náskoku jeho tímu sa to však neprejavilo. Michalovčanky si totiž naďalej udržiavali vedenie a po výhre 31:12 postúpili po siedmykrát v rade na finálový turnaj Slovenského pohára.

Štatistika

Trenčín - Michalovce 12:31 (3:17)

Pok. hody: 4/1 - 2/1, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Bočáková, Klieštiková - 100 divákov:

HK AS: Hanzaliková, Rehušová - Takáčová 2, Žitňanová, Minárechová, B. Ondová, Mesárošová, Jašková 5/2, Matejíková 2, Zemanovičová, Ušiaková, Nejedlíková 2, Marcineková 1. 

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 1, Hasáková, Štefaniková 1, Nagyová 7, Habánková 2, Levčenková 5, Schusterová 1, Wollingerová, Dziurová 1, Dubovcová 4, Bajčiová 2/1, Perederyjová 7.



Uverejnené: 07.12.2016 19:35:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.