files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólové víťazstvo Dukly nad Skalicou

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 29. kola nad HK Skalica 3:1. O góly michalovskej Dukly sa postarali Ladislav Ščurko, Peter Slimák a Martin Drotár. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia v nedeľu 11. decembra vo východoslovenskom derby v Prešove, v stredu 14. decembra majú v 32. kole voľno, no a v piatok 16. decembra odohrajú súboj v Topoľčanoch. Doma ich uvidíme až v nedeľu 18. decembra, kedy v tradičnom čase od 17.00 hod. v stretnutí 34. kola Budiš. I. hokejovej ligy privítajú Martin B.

V kríze hrajúci Michalovčania pokračovali v prvej tretine v kŕčovitom hernom prejave, ktorý sa ale po troch prehrách z ostatných štyroch zápasov dal očakávať. Domáci síce mali viac z hry, aj viac striel na bránu, do čistej šance sa nedostali. No a keď na druhej strane nepresne mieril v prečíslení dvoch na jedného Vaškovič, prvá tretina sa skončila bez gólov. V podobnom duchu začala aj druhá tretina. Michalovčania sa stále na ľade hľadali, čo hostia využili na otvorenie skóre duelu, keď sa v 26. minúte presadil Tomáš Hluch. Až potom sa naplno rozbehol michalovský stroj, ktorý začal svojho súpera valcovať. Michalovčania síce nevyužili faul Kellersteina, no po jeho návrate na ľade nahodil puk spoza brány Peter Slimák a Ladislav Ščurko vyrovnal na 1:1.

Po pol hodine hry putoval na trestnú lavicu Škápik a Dukla presilovku expresne rýchlo využila, keď už po piatich sekundách prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste od modrej Peter Slimák. Ešte predtým mal gól na hokejke práve vylúčený Škápik, ktorý ale v presilovke netrafil odkrytú bránu. Michalovčania pokračovali do konca druhej časti v aktívnej hre a mohli pridať aj ďalšie góly, proti bol ale brankár Patrik Romančík. Tretia tretine priniesla síce menej kvalitný, no bojovný hokej. Lepšie v nej začali domáci, ktorí naďalej búšili do súpera v snahe, pridať upokojujúci gól. Ten sa nakoniec podarilo dosiahnuť v 50. minúte Martinovi Drotárovi, ktorý spomedzi kruhov namieril presne -3:1. Po jeho presnom zásahu Skaličania vrhli všetky sily do útoku, no nepodarilo sa im streliť ani kontaktný gól a zápas tak skončil dvojgólovým michalovským víťazstvom.

HK Dukla Michalovce - HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 29. Ščurko (Slimák, Fajčák), 32. Slimák (Fajčák, Ščurko), 50. Drotár (Lušnikov, M. Štrerbák) - 26. Hluch (Knyazev, Kučera)
Vylúčení: 4:3, navyše M. Romančík 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Tornay - Wolf, Štofančík. Divákov: 550.
HK DUKLA: Trenčan - Dolgoš, Hančák, Kubát, M. Šterbák, Polaček, Slimák, Boboš, Šangin - Banovský, Cútt, Baláž - Lušnikov, Král, Drotár - Kohutiar, Fajčák, Ščurko - Schnelly, Verbický, Mesaroš.
HK 36: P. Romančík - Škápik, Horváth, Guľa, Drahorád, Mikeska, Pavešič, Kukliš, Grman - Vaškovič, Vereš, Janáč - Hluch, Kučera, Knyazev - Halabrík, Brodek, M. Romančík - Smetana, Dvonč, Kellerstein.



Uverejnené: 09.12.2016 19:54:35

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623