files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle sa zhodli: Takéto víťazstvo sme potrebovali

Hokejisti HK Dukla Michalovce vstupovali do zápasu 30. kola Budiš I. hokejovej ligy so Skalicou po troch prehrách zo štyroch zápasov s vedomím, že konečne musia zobrať. V priebehu dvoch týždňov prišli o desaťbodový náskok na čele tabuľky a dokonca musia odrážať na druhom mieste aj nápor tretieho Prešova. Proti Záhorákom tak nastupovali s imperatívom víťazstva. Výkonom síce nepresvedčili, no na druhej strane, po výhre 3:1 sa aspoň dobre naladili na nedeľňajší šláger v Prešove.

Trénera Miroslava Ihnačáka potešili hlavne tri body, ktoré už družstvo potrebovalo ako soľ. „Spokojný som s bodmi. Chlapci podali bojovný výkon, ktorým sme strhli na svoju stranu víťazstvo. Kladne hodnotím aj ich prístup k zápasu. Dnes to bol z našej strany vydretý kolektívny výkon, za čo chcem chlapcom poďakovať,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii michalovský tréner. Víťazstvo jeho zverencov sa ľahko nerodilo. Hlavne v prvej tretine to nebolo z ich strany ideálne. Vojaci sa na ľade hľadali, čo súper využil na začiatku druhej časti na otvorenie skóre. Našťastie, Michalovčanov následne nakopli dve presilovky a gólmi Ladislava Ščurka a Petra Slimáka strhli vedenie na svoju stranu. „Nevydarený začiatok pripisujem trom prehrám za posledné dva týždne, ako aj vysokej porážke v Detve. Chlapci to určite v hlavách mali. Prehru chceli odčiniť. Náš výkon možno nebol lahodný pre diváka, no zápas sme vydreli a práve takéto víťazstvá sú niekedy najdôležitejšie. Dúfam, že nám táto výhra pomôže posadiť sa znova na koňa. Takéto vydreté víťazstvo sme potrebovali ako soľ,“ pokračoval Miroslav Ihnačák.

Keď hosťujúci Tomáš Hluch v 26. minúte otvoril skóre zápasu, viacerým divákom v hľadisku sa zrodila v hlave myšlienka štvrtej prehry z piateho zápasu, ktorá by bola pre ambície Dukly veľmi nepríjemnou. Navyše, domáci hokejisti sa nevedeli nakopnúť. Podarilo sa im to až v polovici duelu. Najskôr síce nevyužili presilovku, no hneď po nej nahodil Peter Slimák spoza bránky puk pred súperovho brankára a Ladislav Ščurko ho dorazil do siete. Zo strany Petra Slimáka to nebolo všetko. V 32. minúte totiž expresne využil vylúčenie Škápika, ktoré potrestal gólom už po piatich sekundách a nasmeroval tak Duklu k trom bodom. „Podobne ako mi, aj Skaličania mali za sebou nepríjemné prehry. Obaja sme chceli vyhrať a možno aj preto bol opatrný začiatok z oboch strán. Bolo to skôr o bojovnosti, či dodržiavaniu taktiky,“ podotkol michalovský bek Peter Slimák. Aj podľa jeho slov „vojaci“ takúto utrápenú výhru potrebovali. „Niekedy to tak býva, že družstvo potrebuje „ubojované“ víťazstvo, ktoré by ho nakoplo. Ja verím, že nám výhra so Skalicou pomôže a v ďalších zápasoch sa dostaneme do pohody,“ pokračoval urastený obranca v službách michalovskej Dukly.

Práve Peter Slimák bol jedným zo strojcov druhotretinového obratu. Najskôr sa po jeho nahodení dostal puk do brány a potom si otvoril strelou od modrej svoj gólový účet v Michalovciach. Ďaleko ale nebol ani od dvojgólového zápisu. Z tribúny sa totiž zdalo, že aj prvý gól padol z jeho hokejky. „Ja som to ani nevidel, poslal som iba puk pred bránu. Neviem, či sa od niekoho odrazil, no keďže rozhodca určili za strelca „Ščura“, tak zrejme ho dal on,“ smial sa Peter Slimák, ktorý sa prvého gólu v drese Dukly dočkal v 32. minúte, keď strelou od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. „Zavrel som oči a udrel som do toho tak, ako sa má. Som rád, že puk skončil v bráne,“ dodal Peter Slimák.

Michalovčania sa tak dobre naladili pred ťažkým víkendom, kde ich čaká v priebehu piatich dní druhý duel na ľade tímu ašpirujúcemu podobne ako oni na najvyššie priečky. Po Detve, kde v stredu prehrali hladko 1:7, sa tentoraz v nedeľu predstavia v Prešove. „V priebehu niekoľkých dní nás čaká ďalší ťažký duel vonku. Prešov patrí k špičke ligy. My musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na duel. Musíme hrať zodpovedne a zahrať dobre takticky. Verím, že po piatkovej výhre sme sa dostali z krízy a v ďalších zápasoch budú naše výkony gradovať,“ presvedčivo poznamenal tréner Dukly Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2016 09:45:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.