files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom na Spiši ruže nekvitli, za prehru si môžu sami

Po štyroch výhrach v rade prišlo aj na nich. Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 35. kola Budiš I. hokejovej ligy na ľade Spišskej Novej Vsi tesne 3:4 a nielenže prišli o malú víťaznú sériu, no po výhre Detvy na ľade rezervy Martina aj o priebežné prvé miesto v tabuľke. „Podpoľanci“ majú rovnako 70 bodov ako Michalovčania, no lepšie skóre. Navyše, na treťom mieste s dvojbodovou stratou číha na zakopnutie oboch adeptov na líderskú pozíciu Prešov.

Michalovčania síce na Spiši dvakrát viedli, no nakoniec nezvládli záverečnú časť, v ktorej dvakrát inkasovali a kontaktný gól Výhonského prišiel už neskoro. „Za prehru si môžeme iba sami,“ sypal si popol na hlavu útočník „vojakov“ Marcel Baláž, ktorý následne pokračoval v hodnotení duelu. „Úvod nám vyšiel podľa predstáv. Prvých desať minút sme boli lepším tímom. Potom sme ale prestali korčuľovať a začali sme robiť chyby v obrane. Zlomovým momentom bol ich vyrovnávajúci gól v druhej tretine. Následne sme nevyužili šance, súper áno a preto vyhral.“

„Vojaci“ tak po druhýkrát v rade ťahali so Spišiakmi za kratší koniec. Po domácej prehre 3:4 prišla rovnaká aj na Spiši. „Netvrdil by som, že nám toto mužstvo nejako nesedí. Skôr si myslím, že sme to nezvládli my. Zápas sme držali vo svojich rukách, no nevyužili sme šance, za čo nás súper potrestal,“ dodal ešte k zápasu na Spiši Marcel Baláž, ktorý v dvadsiatej sekunde otvoril skóre zápasu. Apropo, Michalovčanom v posledných zápasoch u súperov vychádzajú prvé minúty. V Topoľčanoch v 27. sekunde skóroval Tomáš Banovský, čo bol najrýchlejší gól v súťaži, teraz ho o sedem sekúnd tromfol jeho spoluhráč z útoku. „Je to síce pekné, no body z toho nemáme. Radšej by som teda bol, keby sme v Spišskej Novej Vsi vyhrali,“ uviedol odchovanec trebišovského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Spišiaci tak prestrihli štvorzápasovú víťaznú šnúru Michalovčanov. Tí ale veria, že v poslednom predvianočnom súboji, v ktorom na domácom ľade vo štvrtok v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú Trnavu, začnú novú. „Som o tom presvedčený, že máme na to, aby sme sa opäť dostali na víťaznú vlnu. Čo sa týka Trnavy, tá hra nepríjemný hokej. Potrápili nás doma, kedy sme vyhrali iba 2:1, tam sme vysoko prehrali, máme im teda, čo vracať. Ako som povedal, máme kvalitu, aby sme tento zápas zvládli a mali tak lepšie sviatky,“ podotkol Marcel Baláž, podľa ktorého slov si musia Michalovčania dať pozor na viacerých hráčov tímu. „Nepríjemná je hlavne prvá päťka. Musíme si dať pozor na viacerých hráčov, nemôžeme sa sústrediť iba na jedného. Keď budeme hrať svoju hru, tak sa o výsledok určite nebojím. Verím teda, že ich zdoláme a vrátime sa tak na víťaznú vlnu,“ dodal na záver Marcel Baláž.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.12.2016 11:01:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.