files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Severským dobrodružstvom ošľahaný Výhonský chce Dukle pomôcť na vrchol

V michalovskej Dukle sa v závere minulého týždňa dopĺňal káder. O jeho rozšírenie sa „pričinila“ dvojica útočníkov, 24-ročný rodák zo Zlína Martin Koutník a o rok mladší stredný útočník či center Alex Výhonský, ktorý je odchovancom prešovského hokeja. Práve druhý menovaný sa zatiaľ presadil viac. Skóroval v prvom zápase v Topoľčanoch a gólovo sa uviedol aj v utorok v Spišskej Novej Vsi, kedy pečatil výsledok na konečných 3:4 v neprospech svojho tímu.

V minulosti úspešný hráč juniorskej Extraligy nehľadal uplatnenie v seniorskom hokeji na Slovensku, skôr sa zameral na zahraničnú cestu. V prvých dvoch seniorských sezónach sa teda objavil v Európe, konkrétne v tej severnej. Jednu sezónu odohral v Nórsku, keď pôsobil v druholigovom Nes IK, ako aj prvoligovom Kongsvingeri, tú minulú zase strávil vo švédskom prvoligovom Grastorps IK. „V Nórsku som začal v druhej lige, v tíme Nes IK. Tam som si urobil dobré meno a preto po mne siahol klub z najvyššej súťaže, ktorý má výborné zázemie. K podpisu novej zmluvy však neprišlo, keďže v klube bol pretlak zámorských hráčov. Následne som čakal na ponuku a ozval sa mi Grastorps IK. Bolo to pre mňa opäť niečo nové, iný štýl hokeja. Bolo to dosť ťažké sa tam presadiť, keďže vo Švédsku cudzích hráčov nepotrebujú. Každopádne, ja to hodnotím ako veľmi dobrú skúsenosť,“ podotkol na margo severského dobrodružstva bez piatich centimetrov dvojmetrový Výhonský.

Ten sa po dvoch rokoch rozhodol pre návrat na Slovensko. Šťastie skúšal na netradičnom try-oute, ktorý pred sezónou zorganizoval extraligový HK Poprad. Na skúške si napokon vybojoval zmluvu, no v Poprade odohral iba štrnásť zápasov. „Zišla sa tam asi stovka hráčov, ktorá chcela zabojovať o miesto v tíme. V štyroch či piatich dňoch sa odohrali po štyri zápasy na deň. Nechýbali ani fyzické testy. Z klubu hovorili, že vyberú dve – tri päťky, nakoniec vybrali ôsmych hráčov,“ uviedla nová akvizícia v michalovskom kádri, ktorá príliš koniec v Poprade komentovať nechcela. „Mám z toho zmiešané pocity. Bol som tam asi mesiac a pol. Sledovali ma od try-outu, no dali mi plniť také úlohy, aké odo mňa počas kempu nechceli. V príprave som hral v prvej formácii. Odvádzal som dobrú robotu, potom prišlo k podpisu zmluvy a ja som skončil vo štvrtej formácii. Zo všetkého mám zmiešané pocity a veľmi sa k tomu vyjadrovať nechcem.“

Zhruba po mesiaci a pol, kedy skončil v extraligovom Poprade, prišla pre 22-ročného Výhonského nová výzva. Ozval sa mu jeden z popredných klubov v prvej lige, michalovská Dukla, ktorá túži vystužiť káder pre náročný záver sezóny. „Z Michaloviec sa mi ozvali zhruba pred dvoma týždňami. Keďže som nemal nič konkrétne, privítal som možnosť prísť do Michaloviec na skúšku. Určite som rád, že som tu a Dukle chcem pomôcť k naplneniu jej cieľov v sezóne,“ poznamenal Alex Výhonský, ktorý má na svojom konte v Michalovciach už dva presné zásahy. Gólový účet si otvoril hneď vo svojej premiére, v zápase v Topoľčanoch, kde Dukla zvíťazila 4:3 po samostatných nájazdoch. „Ľubo Fajčák mi to skvele nahodil a pre mňa už nebol problém dostať puk do siete. Keďže som toho v poslednej dobe veľa neodohral, veľmi mi to pomohlo na sebavedomí,“ vrátil sa k premiérovému gólu v drese Dukly Alex Výhonský.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.12.2016 20:38:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.