files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal s troma novými tvárami

V pondelok 9. januára predpoludním začali s prípravou na jarnú časť aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Aktuálne ôsmy tím fortunaligovej tabuľky začal bez veľkých zmien v zostave. V tíme už nepokračuje trojica Dávid Škutka, Celestine Lazarus a Ivan Kotora, na druhej strane po návrate z Kazachstanu sa do prípravy zapojil Filip Serečin. V hre je aj príchod dvoch stopérov Martina Kubenu a Petra Kavku. Z hosťovania v bratislavskom Slovane sa vrátil Vernon de Marco, ktorý má v Michalovciach ešte pol roka platný kontrakt, na skúške v českom Slovácku je Dominik Kunca. Na prvom tréningu sa objavila aj trojica dorastencov Peter Kolesár, Ilja Tereščenko a René Lukáč. Michalovčania majú v pláne deväť prípravných duelov, ktoré odohrajú proti slovenským aj zahraničným tímom.

O zimnej príprave a prípravných zápasoch

Michalovčania sa budú pripravovať v domácich podmienkach. Oproti minulosti tentoraz neabsolvujú sústredenie v zahraničí, čaká ich iba kondično-herné sústredenie vo Vysokých Tatrách, ktoré absolvujú od 29. januára do 4. februára. Momentálne majú v pláne deväť prípravných duelov, proti tímom zo Slovenska, ale aj Poľska, Ukrajiny či Maďarska. „Čo sa týka prípravných duelov, máme to dosť pestré, čo je výborné. Teším sa na zahraničnú konfrontáciu,“ podotkol tréner Anton Šoltis, ktorý nám opísal prvé dni prípravy. „Pôjdeme skôr do kondície a objemov. Tréningy budú zo začiatku náročnejšie, postupne budeme pozerať aj na hernú stránku, tak, aby sme boli dobre pripravení na začiatok súťaže.“

O odchodoch a príchodoch

Na prvom tréningu sa trénerovi Antonovi Šoltisovi hlásilo 24 hráčov, z toho boli dvaja brankári. Chýbala trojica Dávid Škutka, Ivan Kotora a nigérijský obranca Celestine Lazarus, ktorým sa skončili kontrakty a k dohode na nových neprišlo. To sa netýka ghanského stredopoliara Emmanuel Mensaha. Tomu sa takisto skončila zmluva, no na prvom tréningu sa hlásiť mal, kvôli chorobe ale chýbal. Chýbala aj dvojica Albáncov Kristi Qose a Kristian Kushta, ktorí by mali priletieť v pondelok večer. Na skúšku do českého Slovácka odišiel Dominik Kunca. Na druhej strane, prišlo aj k príchodom do kádra. Ten vystužila trojica dorastencov (P. Kolesár, Tereščenko, Lukáč), na skúške je aj Martin Kubena z Liptovského Mikuláša a Peter Kavka. Tento stopér známy z pôsobenia vo VSS Košice naposledy hrával v českom Vlašíme. Na prvom tréningu sme mohli vidieť aj Filipa Serečina, ktorý v lete pred michalovskou ponukou uprednostnil Kazachstan, konkrétne družstvo Šachtor Karaganda, ako aj Španiela Vernona de Marca, ktorý v jeseni hosťoval v bratislavskom Slovane. „Nevylučujem ešte pohyb v kádri a to oboma smermi. Politika klubu sa po odstúpení Myjavy z najvyššej súťaže zmenila. Naším cieľom teraz je budovať mužstvo na budúcu sezónu,“ podotkol tréner MFK Zemplín Michalovce. Ten by mal na tréningu v utorok privítať aj pravého obrancu estónskej dvadsaťjednotky Hindreka Ojamuu, ktorý prichádza na skúšku z Levadie Tallin.

Boli na prvom tréningu

Brankári: Matúš Kira, Patrik Macej.

Hráči v poli: Igor Žofčák, Stanislav Danko, Tomáš Sedlák, Milan Šimčák, Martin Koscelník, Adrián Leško, Marcos Calero Perez, Martin Kolesár, Michal Sipľak, Martin Bednár, Oliver Podhorín, Pavol Bellás, Jakub Grič, Martin Regáli, Jozef Vajs, Jozef Šimon Turík, Vernon de Marco (návrat z hosťovania v Slovane Bratislava), Filip Serečin (naposledy pôsobil v Šachtore Karaganda), Martin Kubena (na skúške z Liptovského Mikuláša), Peter Kavka (na skúške, naposledy pôsobil vo Vlašíme), Peter Kolesár, René Lukáč, Ilja Tereščenko (všetci traja príchod z dorastu).

Chýbali: Emmanuel Mensah (choroba, mal by sa zapojiť v utorok), Kristian Kushta, Kristi Qose (zapoja sa v utorok), Dominik Kunca (na skúške v Slovácku)

Prípravne zápasy
Pondelok 9. január 2017: Začiatok prípravy.
Sobota 14. január 2017: DVTK Diosgyor (Maďarsko I.) - Michalovce (dvojzápas).
Streda 18. január 2017: Michalovce - FK Partizán Bardejov.
Sobota 21. január 2017: Michalovce - Tatran Prešov (?).
Streda 25. január 2017: Michalovce - FK Trebišov.
Sobota 28. január 2017: Hoverla Užhorod (Ukrajina I.) - Michalovce.
29. január - 4. február 2017: sústredenie vo Vysokých Tatrách.
Utorok 31. január 2017: Gornik Zabrze (Poľsko II.) - Michalovce (hrá sa v Poprade).
Sobota 5. febuár 2017: Cracovia Krakov (Poľsko I.) - Michalovce.
Sobota 11. február 2017: FK Poprad - Michalovce (generálka).

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2017 13:14:29

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623