files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

GPH Michalovce na majstrovstvách Slovenska napokon druhé

Chemkostav aréna v Michalovciach bola začiatkom uplynulého týždňa dejiskom školských majstrovstiev Slovenska v hádzanej dievčat stredných škôl. Svoje zastúpenie mal aj usporiadateľský klub z Michaloviec, ktorý reprezentovali hráčky miestneho Gymnázia Pavla Horova. Zemplínčanky po hladkom postupe zo základnej skupiny sa v semifinále potrápili s Bytčou, nad ktorou zvíťazili až po góloch z penaltového rozstrelu. Vo finále však napriek dobre rozbehnutému zápasu nestačili na Trenčín a napokon skončili na konečnej druhej priečke. Tretie miesto obsadila Bytča.


V stretnutí o piate miesto Dunajská Streda koučovaná bývalou vynikajúcou reprezentačnou brankárkou Líviou Kodayovou - Némethovou vyhrala nad Nitrou 12:9. V prvom semifinálovom zápase sa Michalovčanky nečakane trápili s Bytčou a hoci celý zápas viedli, v závere húževnatý súper vyrovnal. V sedmičkovom rozstrele nastúpila do bránky Michaloviec po prvý raz v zápase reprezentačná brankárka Lucia Gubíková a vychytala postup do finále. Zaujímavosťou bolo, že tím Bytče z netradičného trénerského postu výborne dirigovala jej reprezentačná kolegyňa Iveta Mičiníková. V druhom semifinále jednoznačne dominoval Trenčín, ktorý vyhral nad Bratislavou 31:9. Zápas o tretie miesto mal najprv vyrovnaný priebeh, potom  však zlepšenou hrou ovládli dianie na palubovke gymnazistky z Bytče a zaslúžene si odviezli bronzové medaily po víťazstve 20:12 nad Bratislavou.

Vo finále lepšie začali Micha-lovčanky, viedli už 9:5, polčas vyhrali 13:10. V druhom polčase sa čoraz viac presadzovali Trenčanky, domáce hráčky nevedeli dať gól. Po tom, čo zahodili tri sedmičky v rade, sa vývoj zápasu radikálne otočil, posledná časť zápasu vyznela ako exhibícia hostiek.

Výsledky - pondelok (7. 6. 2010)

Chemkostav Aréna - A skupina:  Gymnázium Bytča - Športové gymnázium Dunajská Streda 18:16, Obchodná akadémia Vranov n/T - Športové gymnázium Trenčín 13:35, D. Streda - Trenčín 10:29, Bytča - Vranov 27:14, Vranov - D. Streda 11:28, Bytča - Trenčín 16:27.

ŠH GPH - B skupina: Gymnázium Pavla Horova Michalovce - Gymnázium Nitra 33:17,  Gymnázium Bratislava - Michalovce 17:30, Nitra - Bratislava 13:19.

Výsledky - utorok, o piate miesto: Dunajská Streda - Nitra 12:9, semifinále: GPH Michalovce - Bytča 21:21, po 7m hodoch: 3:1, semifinále: Trenčín - Bratislava 31:9. O tretie miesto: Bytča - Bratislava 20:12, finále: Michalovce - Trenčín 15:21.
                                                 (juke)

 



Uverejnené: 14.06.2010 19:59:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.