files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá pomoc postihnutým povodňami

Celé Slovensko sa spamätáva z nebývalých záplav. Ministerstvo vnútra však pripravilo plán pomoci pre ľudí postihnutých týmito záplavami. Bude zasielať peniaze priamo občanom prostredníctvom Slovenskej pošty.

 
Systém prvej finančnej pomoci pre  obyvateľov obcí postihnutých povodňami

Vláda SR na mimoriadnom rokovaní  vyčlenila na pomoc pre povodňami postihnuté obce a mestá 25 miliónov EUR. Časť z týchto peňazí /približne tretina/  sa použije na tzv. prvú  finančnú pomoc občanom na zabezpečenie existenčných potrieb, ako napríklad odstraňovania vody, nánosov bahna, nákup spotrebičov, čistiacich prostriedkov a podobne. Samotné štandardné odškodnenie sa bude realizovať neskôr v priebehu niekoľkých týždňov po kompletnom vyčíslení škôd.

Prostriedky na tzv. prvú finančnú pomoc budú rozdelené na základe zoznamov poškodených domov  s presnými adresami občanov, ktoré majú v teréne zozbierať starostovia obcí, ktorí ich cez príslušné obvodné úrady zašlú   Ministerstvu vnútra SR.  To prostredníctvom Slovenskej pošty pošle peniaze priamo k občanom, ktorí si ich budú môcť vyzdvihnúť prostredníctvom poštovej poukážky.
Rýchlosť poskytnutia prostriedkov na tzv. prvú finančnú pomoc závisí od schopnosti obcí odovzdať presné a kompletné údaje Ministerstvu vnútra SR. Vo väčšine prípadov by však mali občania dostať peniaze v priebehu niekoľkých dní. Ak by sa aj stalo, že niektorí občania kvôli nekompletným, či nepresným zoznamom túto finančnú pomoc v prvej vlne nedostanú, alebo ju dostanú v inej výške, ako určujú stanovené  kritériá,  okamžite po ohlásení problému starostovi alebo obvodnému úradu im budú peniaze v nárokovateľnej výške poskytnuté.

Model rozdelenia prvej finančnej pomoci:

300 Eur  - ak došlo k zatopeniu technických priestorov /garáže, pivnice a pod./
1000 Eur – ak došlo k zatopeniu obytných priestorov
3000 Eur – ak došlo k zničeniu domu tak, že je dlhodobo neobývateľný.

                                 
                  Zdroj: MV SR



Uverejnené: 16.06.2010 14:22:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.