files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa bližšie k ôsmemu prvenstvu vo WHIL

Hádzanárky Iuventy Michalovce urobili dôležitý krok k získaniu ôsmeho primátu v spoločnej česko-slovenskej súťaži WHIL. Víťazky ostatných troch interligových ročníkov síce po prvýkrát v sezóne stratili bod, keď na pôde českého majstra DHK Baník Most v šlágri pätnásteho kola remizovali 27:27, no súper ich náskok v tabuľke nestiahol, ba dokonca má slovenský šampión so svojim najväčším rivalom lepšie vzájomné zápasy. Nič na tom nezmenila ani povinná nedeľňajšia jazda v Písku, ktorá až taká povinná nebola...

Prehrávali iba v úvode

Michalovské hádzanárky absolvovali už druhýkrát po sebe víkend s dvoma zápasmi. Prvý na domácej palubovke zvládli excelentne, druhý už taký ľahký nebol. No to sa nakoniec aj čakalo. Nastúpili totiž u súperov, ba dokonca u toho najťažšieho v Moste. Český šampión sa dušoval, že zníži náskok na toho slovenského, nakoniec však museli byť na severe Čiech spokojný aj s bodom za remízu 27:27. Zemplínčanky totiž boli okrem úvodu, kedy prehrávali 0:2, ustavične vo vedení. V prvom polčase však v závere prešustrovali sedemgólové vedenie 16:9, keď dovolili „Černým andelkám“ skórovať päťkrát v rade a po polčase tak bolo „iba“ 14:16. „Začali sme veľmi dobre. Síce sme rýchlo prehrávali 0:2, no boli sme lepším tímom a zaslúžene sme viedli. Za stavu 16:9 sme strelili dva góly, no boli nám odpískané prešľapy. Most stihol gólovo kontrovať, navyše dosiahol gól aj s polčasovým klaksónom, tak z nášho sedemgólového náskoku bol iba dvojgólový,“ zdôraznil tréner Iuventy František Urban.

Bod by pred zápasom bral

Českému majstrovi sa v posledných minútach hry podarilo dohnať dvojgólové manko a začínalo sa tak odznova. Keď dala Vladimíra Bajčiová tridsať sekúnd pred koncom na 27:26 zdalo sa, že Iuventa môže v Moste po roku opäť uspieť. Žiaľ, v posledných sekundách inkasovala vyrovnávajúci gól z ruky Jeřábkovej. „Bol to taký nešťastný moment. V strede obrany nám chýbala diskvalifikovaná Černovová a takisto aj vtedy vylúčená Perederyjová, čo je značná strata. Nakoniec sa im podarilo vyrovnať,“ podotkol Urban, ktorý stretnutie dohrával na spojkovom rade s dvoma dorastenkami – Bajčiovou a Solárovou. „Bod z Mostu by som pred zápasom určite bral,“ dodal ešte k šlágru pätnásteho kola WHIL tréner Iuventy Michalovce. 

Presný zásah Vladimíri Bajčiovej nakoniec víťazný nebol

Povinná jazda povinnou nebola

Druhým víkendovým zápasom Michalovčaniek bol predohrávaný súboj posledného kola v Písku, čo mala byť ich povinná jazda. Zápas ale ukázal, že nakoniec povinnou nebola, keďže favorit po polčase prehrával 10:11. Nakoniec sa zrodilo jeho víťazstvo 22:19, tešili však akurát získané body. „V Písku sme nepodali najlepší výkon. Môže za to spleť viacerých okolností. Hrali sme už o desiatej ráno, v nohách sme mali ťažký zápas v Moste. Hneď po ňom sme cestovali do Písku, kde sme dorazili okolo polnoci, navyše, deň predtým sme cestovali cez celé Československo. Dievčatá taktiež mali v hlavách, že získali zlatý bod v Moste, ktorý môže byť pre naše ciele kľúčový. Boli to teda viaceré okolnosti, ktoré ovplyvnili náš výkon. O výsledok som sa ale neobával ani vtedy, keď sme prehrávali v úvode druhého polčasu o tri góly,“ poznamenal František Urban, ktorý viac v dvojzápase očakával od hráčok druhého sledu. „Musia pochopiť, že tých šancí by mali dostávať viac a viac. Ony ich odo mňa aj dostanú, no potrebujem z ich strany vidieť aj nejaký progres. Musia to ukázať v tréningovom procese, ako aj v samotnom zápase. Aj v zápase v Písku mali jasné pokyny, no na palubovke ich vôbec nedodržiavali. Zdá sa mi, že niektoré sú spokojné iba s tým, že strávia určitý čas na palubovke a potom dvihnú pohár za víťazstvo v lige, či slovenský titul. Sú to z mojej strany možno tvrdé slová, no niektoré z dievčat sú v prvom tíme už tri, štyri roky a už sa od nich niečo aj očakáva. Niektoré z nich sú navyše reprezentantky. Dúfam, že sa tie konkrétne dievčatá medzi riadkami nájdu a príde z ich strany k zlepšeniu,“ kriticky dodáva František Urban.

Všetko majú vo svojich rukách

Aj keď hádzanárky Iuventy Michalovce počas minulého víkendu prišli o svoju ligovú stopercentnosť, stále sú najväčším favoritom na zisk prvenstva. Aktuálne majú na druhý Most päťbodový náskok (český majster má odohraný o jeden zápas menej), ktorý môže byť rozhodujúci. „S troma získanými bodmi z týchto dvoch zápasov som spokojný. Je to hlavne skrz toho, že sa náš náskok na prenasledovateľov neznížil. Všetko máme vo svojich rukách,“ uviedol tréner michalovskej Iuventy, ktorý dodáva, že pre jeho v súčasnosti kvôli zraneniam oklieštený káder bude možno každý zápas ťažký. „Týka sa to hlavne stretnutí u súperov. Už najbližšie v sobotu hráme v Olomouci, kde sa potrápili nedávno Poruba aj Most. Naďalej nám chýbajú zranené Rebičová s Kišíkovou, ku ktorým sa teraz pridala Levčenková. S každým jedným družstvom v lige by strata takýchto hráčok zamávala. Ja nepodceňujem ani jedného súpera, ani domáci zápas s bratislavským ŠKP. Do každého stretnutia chcem svoje zverenky pripraviť čo najlepšie a do každého jedného zostávajúceho pôjdeme s cieľom vyhrať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2017 21:48:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.