files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Anglicku si nerozumel s rozhodcami, s Michalovcami chce snívať barážový sen

Druhým hokejistom spoza rieky Morava, ktorý si v tejto sezóne obliekol dres michalovskej Dukly, je útočník Pavel Mrňa. Dvadsaťosemročný odchovanec Sparty Praha sa zapísal viac ako dobre. V prvom zápase v Topoľčanoch síce vyšiel gólovo naprázdno, no v nedeľu v domácom súboji proti Martinu B už potvrdil svoje kanonierske schopnosti, keď hosťujúceho golmana Orčíka prekonal hneď dvakrát. Ukázal tak, že Dukla mohla nájsť pred najdôležitejšou časťou sezóny strelca, ktorého už viac týždňov hľadala.

Útočník, ktorý sa tešil zo zisku českého titulu aj prvenstva v druhej najvyššej súťaži našich západných susedov, sa michalovskej ponuke, aj keď o Dukle nič nevedel, veľmi potešil. „O Michalovciach som nevedel prakticky nič,“ smeje sa hokejista, na ktorého tip dal michalovského vedeniu známy český tréner Alojz Hadamczik. „O tom som vôbec nevedel. Som však veľmi rád, že prišla michalovská ponuka a ja chcem Dukle v závere sezóny pomôcť. To, že ide o druhú najvyššiu súťaž mi vôbec nevadí. Som rád, že si ešte môžem v tejto sezóne zahrať. Tu na Slovensku je to určite rýchlejšie, ako v Anglicku, kde som sezónu začal, takže súťaž vôbec neriešim.“

Pavel Mrňa začal sezónu v anglickom Sheffielde, kde sa mu bodovo darilo. V 23 zápasoch dosiahol 20 gólov, ku ktorým pridal 15 asistencií, čo je viac ako dobrá vizitka. „Bodovo sa mi darilo. Mal som výborný priemer na zápas, no na druhej strane, asi som mal problém s rozhodcami. Pravdepodobne im nevoňal môj štýl hry. Bol som často vylučovaný, dostal som tri suspendácie, vďaka čomu som aj v Anglicku skončil,“ podotkol útočník, ktorý v 23 zápasoch inkasoval až 197 trestných minút.

Pri otázke ohľadom ambícii český útočník okamžite zvážnel. „Hneď pri prvých rozhovoroch s vedením klubu bolo načrtnuté, že by boli najradšej, keby sa mužstvo dostalo do finále ligy a následne aj do baráže o najvyššiu súťaž. Mňa tieto ciele oslovili a som rád, že môžem byť súčasťou tímu, ktorý sa pokúsi zabojovať o víťazstvo v prvej lige,“ skonštatoval Mrňa, ktorý v druhej najvyššej súťaži hrával aj lanskú sezónu, konkrétne to bolo v ďalšej známej Dukle, Jihlave. Mimochodom, ako v Michalovciach zapadol? „Ja si myslím, že dobre. Odohral som tu dva zápasy. Prvý v Topoľčanoch sme mali problém v koncovke a na to sme aj doplatili prehrou. Viac sa nám darilo v nedeľu proti Martinu B, nad ktorým sme presvedčivo vyhrali. Som rád, že sme strelili viac gólov a že to do brány padlo aj mne,“ konštatoval Mrňa po výhre 7:1, na ktorej sa podieľal dvoma presnými zásahmi.

Vedenie michalovskej Dukly dotiahlo do kádra pred začínajúcim play-off už sedem hráčov. Postupne mužstvo doplnili obrancovia Michal Gutwald, Viačeslav Selujanov a okrem Mrňu aj ďalší útočníci Richard Mráz, Vladimír Lantoš, Dmitrij Vorobjev či Matej Giľák. „Či to je veľký rez v kádri, to nie je otázka na mňa. Podľa môjho názoru však všetci hráči, ktorí prišli, môžu byť posilami, takže družstvo sa zdá byť silným. Snáď sa nám bude dariť a dotiahneme to aj do spomenutej baráže,“ dodal na záver český útočník, ktorý sa v sezóne 2014/2015 v drese Mulhouse stal najlepším strelcom druhej najvyššej francúzskej súťaže.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.02.2017 19:12:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.