files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtá prehra michalovskej Dukly so Spišiakmi

Doslova strašiakom sa stáva pre hokejistov HK Dukla družstvo HK Spišská Nová Ves. Po dvoch výhrach „vojakov“ v základnej časti totiž prišli ich štyri porážky s týmto tímom. Naposledy na Spišiakov nestačili zverenci trénera Miroslava Ihnačáka túto stredu, keď na vlastnom ľade prehrali po nemastnom – neslanom výkone 1:4. Treba podotknúť, že výsledok bol absolútne zaslúžený. Michalovčania totiž neukázali ani štipku bojovnosti a chladnokrvným prístupom si o túto prehru koledovali. Je teda rozhodnuté o tom, že do play-off pôjdu z tretieho miesta. V prvom kole to ale ľahké mať rozhodne nebudú. Ich súpermi totiž budú práve Spišiaci!

Na Michalovčanov si verili

V dohrávanom stretnutí 44. kola lepšie začali hostia. Tí strelili Ondrejom Štefankom otvárací gól a nebyť ich nepresnej mušky, mohlo byť rozhodnuté už v prvej pätnásťminútovke. „Na Michalovčanov sme si verili. Mali sme výborný vstup do zápasu. Naším cieľom bola dobrá defenzíva, čo sa nám aj darilo. Keď nás podržal aj brankár, víťazstvo bolo na svete,“ poznamenal k zápasu útočník HK Spišská Nová Ves Ondrej Štefanka. Práve dvadsaťšesťročný center prispel k cennému víťazstvu Spišiakov. Okrem prvého gólu totiž v závere prvej tretiny odpovedal aj na presný zásah Martina Drotára a poslal svoj tím opäť do vedenia. „Bol to veľmi dôležitý moment. Dostali sme sa po ňom na koňa a zápas sme už z rúk nepustili,“ dodal ešte k stredajšiemu súboju Ondrej Štefanka.

Na prehru musia rýchlo zabudnúť

Na rozdiel od Spišiakov, ktorí predvádzali výkon akým sa hrá tesne pred play-off, „vojaci“ absolútne nepresvedčili. Ich hra bola malátna a aj keď sa dostali do šancí, tie trestuhodne zahadzovali. „Predviedli sme veľmi slabý výkon,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Ivan Fedorko. „Vôbec sme neplnili pokyny trénera. Treba povedať, že sme vo všetkých aspektoch hry zlyhali. Náš prístup nebol dobrý a takto ďalej pokračovať nemôžeme. Play-off je totiž predo dvermi a s takýmito výkonmi pre nás súťaž skončí veľmi rýchlo. Keď sa chceme dostať cez prvé kolo, musíme zmeniť všetko,“ sypal si naďalej popol na hlavu odchovanec humenského hokeja v službách michalovskej Dukly. Podľa jeho ďalších slov Michalovčania určite tri predchádzajúce prehry v rade s týmto súperom v hlavách nemali. „Nebol na to dôvod. Každý zápas je iný. Aspoň za seba to tak môžem povedať. Odohrali sme jednoducho zlý zápas, na ktorý musíme rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na piatok, kedy nás čaká Trnava. Potom už príde na rad play-off, čo je iná súťaž a aj naše výkony musia byť diametrálne iné,“ pokračoval Ivan Fedorko.

Takto hrať ďalej nemôžu

Z michalovského tímu v stredu motivácia rozhodne nechýbala ich najproduktívnejšiemu hráčovi Matejovi Giľákovi. Dvadsaťjedenročný šikovný kridelnik je totiž odchovancom spišskonovoveského hokeja, kde predtým aj pôsobil. „O to ťažšie sa mi po takejto prehre zápas hodnotí. Nehrali sme vôbec dobre. Spišská Nová Ves nám začína robiť problémy a zrejme to na nich nevieme. Opäť sme robili strašne veľa chýb, prepadávali sme v obrane, v útoku to zase bolo z našej strany príliš statické,“ uviedol Matej Giľák, ktorý následne dodáva. „Veľmi ťažko sa hľadajú slová na tento náš výkon. Chýbalo nám prakticky všetko. Do play-off to musíme zmeniť a hrať o sto percent lepšie. Inak sezóna pre nás skonči rýchlo, čo nechceme. Takto hrať ďalej nemôžeme!“   

Súpermi aj v play-off

Prehra Michalovčanov súbežne so stredajšou výhrou Detvy nad Martinom B rozhodli, že súperom Dukly v prvom kole play-off budú práve Spišiaci. Tí aj keď do vyraďovacej časti vstúpia zo šiestej pozície a Zemplínčania z tretej, po štyroch výhrach v rade môžu byť na koni „Začínať budú oni doma, takže neviem, či budeme na koni. Viem však povedať, že určite si na nich budeme veriť. Štyri víťazstvá v rade nám k tomu pomohli a kožu lacno rozhodne nepredáme. Verím, že ich opäť prekvapíme a z postupu sa budeme tešiť my,“ zdôraznil Ondrej Štefanka, podľa ktorého musia Spišiaci pokračovať v tých výkonoch, aké proti Dukle podali v posledných vzájomných súbojoch. „My nemusíme meniť nič. Mali by sme pokračovať v bojovných výkonoch, tak ako sme s nimi hrali doma aj teraz naposledy. A čo by mali zmeniť oni? Najradšej by som bol, keby nezmenili nič,“ s úsmevom na perách pokračoval Ondrej Štefanka.

Zatiaľ, čo Spišská Nová Ves nemusí meniť do vyraďovacej časti nič, Michalovčania skoro všetko. „Do play-off vstúpime z lepšej pozície, takže by som nehovoril o tom, že budú na koni. Začíname my doma a ja verím, že aj napriek ostatným štyrom porážkam domáci ľad využijeme naplno. Keď pristúpime k zápasu tak ako máme a pridáme aj bojovnosť, nemusíme sa pozerať na žiadneho súpera. Musíme však pridať tak po hernej stránke, ako aj v bojovnosti, pretože tak, ako sme hrali v stredu hrať nemôžeme,“ uviedol na margo štvrťfinálových súbojov so Spišskou Novou Vsou Ivan Fedorko. Ešte väčšiu motiváciu bude mať Matej Giľák. „Chceme ísť do semifinále a potom aj ďalej, takže musíme podať diametrálne odlišné výkony. Pre mňa osobne to bude o motiváciu navyše, keďže sa stretneme s mojím materským klubom. Ja verím, že kvalita je na našej strane a do semifinále pôjdeme my,“ podotkol k budúcotýždňovému začiatku play-off Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.02.2017 14:33:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.