files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínska scénická jar

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach pripravuje regionálnu postupovú súťažnú prehliadku detskej dramatickej tvorivosti Zemplínska scénická jar. V piatok 24. februára divadelná sála MsKS v Michalovciach bude patriť radostnému a spontánnemu svetu detských hercov a divákov.

V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo šesť divadelných kolektívov. Divadelný krúžok pri Základnej škole s materskou školou F. J. Fugu Vinné ako nováčik tejto súťaži sa odprezentuje s predstavením Snehulienka v réžii O. Kostovčíkovej. Svoju premiéru bude mať aj divadelný krúžok Deti slnka, ktorý pôsobí pri Základnej škole v Šamudovciach. Predstavia sa nám s predstavením Betlehemci, v ktorom sa diváci prenesú do rozprávkového času Vianoc. Ďalej sa nám predstaví školské divadlo Rukavička, ktoré pracuje v rámci umelecko – dramatického krúžku v ZŠ v Budkovciach. Vyrozprávajú príbeh o biblickom stvorení sveta s názvom Anjelská rozprávka. Sobranský okres reprezentujú malí divadelníci z Bežoviec a zo Sobraniec. Súbor Bežovčanik je súčasťou spevácko – tanečno – dramatického krúžku pri ZŠ s MŠ Bežovce.

V minulom roku sa na Vianočnej akadémii konala premiéra rozprávky Mrázik, ktorú nám predstavia v rámci súťaži. Záver prehliadky bude patriť dvom divadielkam zo Sobraniec, ktoré  pôsobia pri Základnej umeleckej škole v Sobranciach. Divadelný súbor Bzučo s predstavením Cirkus Hávedník a  divadlo Štúdio X s predstavením Hlava na hlave. Divadlá režijne upravila vedúca súboru, Mária Kováčová. Divadlo je tu od nepamäti ako snaha realizovať naše túžby, ocitnúť sa občas v iných postavách, iných vzťahoch, iných priestoroch, no vo svojich najlepších opusoch často presahuje túto mimetickú funkciu a snaží sa – často v druhom pláne – obhajovať isté etické postoje. Divadlo znamená aj vzájomne sa pochopiť, ovplyvňovať cez múdrosť a toleranciu. To je cesta aj pre nás.



Uverejnené: 21.02.2017 11:28:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.