files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský štart do jarnej časti na výbornú

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali jarnú časť víťazstvom. V Poprade, ktorý sa stal na jeden zápas ich prechodným domov, keďže ich domovský stánok prechádza rekonštrukciou, totiž v dohrávanom stretnutí 20. kola Fortuna ligy zdolali trnavský Spartak po góloch Martina Regáliho a Igora Žofčáka 2:0 (0:0). Michalovčania sú po už druhej tohtosezónnej výhre nad „bílymi andelmi“ naďalej na solídnom siedmom mieste v tabuľke, keď majú rovnaký počet 22 bodov ako aktuálny majster z Trenčína a na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v predkole Európskej ligy strácajú iba štyri body.

Nabádali ich k väčšej ofenzíve

V popradskom národnom tréningovom centre sa hral úrovňou slabší futbal. V prvom dejstve mali viac z hry hráči Spartaka. „Domáci“ boli akoby zakríknutí a viackrát sa nedokázali presadiť v útoku. Práve ofenzíva bola tým, čo im v polčasovej prestávke tréner Anton Šoltis vyčítal. „V prvom polčase sme hrali zakríknuto, akoby sme sa niečoho báli. V polčase sme chlapcov nabádali k väčšej aktivite. Ich hra smerom dopredu sa naozaj zlepšila, boli kľudnejší a aj futbalovejší. Trošku viac sme riskovali, čo sa nám vyplatilo, keďže sme vyhrali 2:0,“ zdôraznil na margo zápasu tréner michalovského celku, ktorý následne k druhému polčasu pokračoval. „Som veľmi rád, že si chlapci zobrali naše rady k srdcu a v druhom polčase začali sčasti plniť to, čo sme od nich chceli. Na našu hru sa už dalo pozerať. Risk sa nám nakoniec vyplatil a za tieto získané body sme určite radi.“

Maximálna efektivita

Michalovčania sa počas prípravy trápili v koncovke. Naplno sa prejavil odchod dvoch najlepších jesenných strelcov Mensaha a Škutku. Gól v príprave „žlto-modrí“ nedali dlhých 323 minút a keď bolo jasné, že na zápas proti Trnave nenastúpi ani Albánec Kushta, ktorý zrušil v generálke s Popradom ich gólové suchoty a od ktorého sa na jar góly aj čakajú, natískala sa otázka, kto by mal rozvlniť trnavskú sieť. Nakoniec sa to v priebehu piatich minút podarilo Martinovi Regálimu a Igorovi Žofčákovi. Mimochodom boli to jediné strely do priestoru trnavskej brány a paradoxom je, že obe skončili v sieti. „Práve o tom je futbal. Niekedy máte veľa šancí a gól nedáte ani do rána a niekedy ste maximálne efektívny. My sme boli teraz efektívni a práve to podľa mňa rozhodlo o našom víťazstve. Futbal sa hrá na góly a tie sme tentoraz dali my,“ podotkol tréner michalovských futbalistov, ktorí zaknihovali už 22 bodov a v tabuľke si naďalej držia solídnu siedmu priečku.  

Mladíci dostanú aj ďalšie šance

Víťazstvo Zemplínčanov je o to cennejšie, že v ich základnej zostave sa objavili až šiesti hráči, ktorí majú dvadsaťjeden a menej rokov. Nikoho neprekvapila nominácia stredného obrancu Michala Sipľaka, krajného beka Kristiho Qoseho, ako aj stredopoliarov Griča s Dimitriadisom, na druhej strane dal Šoltis šancu aj devätnásťročnému útočníkovi Pavlovi Bellasovi a dorastencovi Petrovi Kolesárovi. „Pred začiatkom jarnej časti sme deklarovali, že všetci mladíci budú dostávať príležitosti a je iba na nich ako s nimi naložia. Nechcem ich výkony hodnotiť po jednom zápase, no určite si vypýtali aj ďalšie šance. Uvidíme ako budú pracovať a po nejakom čase to všetko vyhodnotíme. Je to iba na nich, no momentálne určite majú čo zlepšovať. Sme na začiatku nejakej cesty a aj tieto zápasy ukážu, s kým môžeme v lete počítať a s kým nie,“ podotkol k aktuálnej situácii v kádri Anton Šoltis.

Fakty zo zápasu

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 2:0 (0:0) - hralo sa v Poprade
Góly: 63. Regáli, 68. Žofčák.
Žlté karty: 33. Grič, 83. Vajs - 74. Janso.
Rozhodovali: Marhefka - Ferenc, Kováč.
Divákov: 689.
MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák, P. Kolesár (84. T. Sedlák), Dimitriadis (61. Vajs), Regáli - Bellás (61. Serečin).
FC SPARTAK: Jakubech - Čogley, Hladík (17. M. Oravec), Godál, Janso - M. Tóth - Jirka (61. Schranz), Halilovič (71. Turkyilmaz), Mikovič, Čonka - Tambe.

Peter Brendza (foto fcspartaktrnava)



Uverejnené: 22.02.2017 14:48:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.