files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla splnila úlohu, doma veria v podporu diváka

Hokejisti HK Dukla Michalovce splnili to, čo si pred úvodným dvojzápasom semifinálovej série s Detvou predsavzali. V prvom stretnutí síce za šesť minút prišli o vedenie 1:4 a nakoniec prehrali 4:5, no v druhom už nenechali nič na náhodu a po výhre 6:2 sa séria na Zemplín sťahuje za stavu 1:1. Utorkový duel (začiatok tradične od 17.00 hod.) teda bude aj o tom, kto v stredu (opäť od 17.00 hod.) opäť v Michalovciach bude premieňať prvý finálový aj barážový mečbal.

Vôbec to tak nemuselo byť. Michalovčania totiž mohli spod Poľany cestovať ešte uvoľnenejší. V päťdesiatej minúte prvého zápasu viedli komfortne 4:1, no nakoniec po šesťminútovom kolapse prehrali 4:5. „Samozrejme, tá cesta mohla byť ešte radostnejšia, no spokojní sme aj s jedným víťazstvom, po ktoré sme si tam išli,“ uviedol tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák, ktorý svojim zverencom veril aj po nevydarenom piatkovom závere. „Vedeli sme, že na našej strane je kvalita. Samozrejme, takému skúsenému mužstvu by sa taký kolaps stávať nemal, no nič s tým už nenarobíme. Bolo to aj o obrovskom šťastí, ktoré mal súper. Obrovská škoda prvého zápasu, mohli sme mať doma dva postupové mečbaly. Tak si ho teraz musíme v utorok vybojovať na ľade. Verím, že sa tak stane, pretože do Detvy na rozhodujúci piaty zápas sa nám vracať nechce. Aj keď to bude ťažké, pretože nás čakajú dva ťažké a určite aj emotívne zápasy, chceme si postup vybojovať doma,“ pokračoval Miroslav Ihnačák.

Obidva súboje pod Poľanou priniesli aj veľa vylúčení a emócii. Veď rozhodcovia rozdali dokopy 254 trestných minút a druhý duel nedohrali až piati hokej, dvaja domáci a traja Michalovčania. „Je to play-off a to je aj o emóciách. Patrí to k týmto zápasom. Na druhej strane, my sme sa opäť nevyvarovali vylúčení. Máme s tým problém celú sezónu. Aj v druhom zápase sme mali v druhej tretine sedem vylúčených hráčov, čo je viac ako dosť. Našťastie sme v oslabeniach inkasovali iba jeden gól a naďalej sme si tak držali vedenie,“ podotkol tréner michalovskej Dukly.

Podľa jeho ďalších slov sa „vojaci“ do Detvy na rozhodujúci piatkový duel vracať nechcú, ale... „Vonkoncom to ľahké nebude. Detvu sme v tejto sezóne doma ešte nezdolali a všetci tak veríme, že sme si víťazstvá nechali na teraz. Čakajú nás však veľmi ťažké zápasy. Ja verím, že našim šiestym hráčom na ľade bude divák, ktorý nás dúfam, že príde povzbudiť v hojnom počte. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Teraz sa sústredíme na utorok a až potom príde na rad streda. Urobíme všetko preto, aby sme sa do Detvy na piaty zápas nešli a rozhodli o postupe doma. Ja verím, že nám v tom pomôže aj spomenutý divák,“ dodal Miroslav Ihnačák, ktorý na domáci dvojzápas s Detvou už pravdepodobne bude môcť počítať aj s ruským útočníkom Dmitrijom Vorobjevom. Podotýkame, že dosiaľ najväčšia návšteva v tejto sezóne na michalovskom štadióne bola v 38. kole práve proti Detve. Príde na semifinálový dvojzápas väčšia návšteva ako 1120 divákov?

Ďalší program semifinálovej série
3. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (utorok 28. február o 17.00 hod.)
4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (streda 1. marec o 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (piatok 3. marec o 18.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 27.02.2017 12:16:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.