files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Domáca premiéra v Žiline im nevyšla podľa predstáv

Futbalisti MFK Zemplín absolvovali v prvý marcový deň dohrávaný súboj osemnásteho kola Fortuna ligy, v ktorom privítali MFK Ružomberok. Neodohrali ho však na domácom trávniku, ale v „žilinskom azyle“, kde je možné, že kvôli rekonštrukcii svojho trávnika strávia aj celú jarnú časť. Žilinská premiéra im nevyšla podľa predstáv. Po herne a výsledkovo vyrovnanom prvom polčase totiž v tom druhom dvakrát inkasovali a napokon prehrali 1:3.

Zápas s Ružomberkom bol špecifický pre michalovského kapitána Igora Žofčáka. Bývalý slovenský reprezentant bol totiž jedným z ťahúňov „Ruže“ za jej dosiaľ jediným titulom v roku 2006. „Je škoda, že sme prehrali, pretože výkon nebol najhorší. Nehrali sme zle ani v druhom polčase, no dostávame veľmi lacné góly. Za stavu 1:1 v druhom polčase sme mali šancu na skórovanie. Tú sme nevyužili a hneď na to inkasovali na 1:2. Keby sme ju využili, tak by možno bol zápas iný. To je ale iba hypotéza, prehrali sme 1:3 a to je fakt,“ poznamenal po zápase Igor Žofčák, ktorý sa pred touto sezónou rozhodol vrátiť do svojho materského klubu, z ktorého ešte ako osemnásťročný odišiel do futbalového sveta.

Spokojnejší samozrejme boli „hostia“. Tí sa hneď v úvode ujali gólom Michala Faška vedenia, no v druhej polovici prvého dejstva sa Michalovčanom vlastným gólom Jána Masla podarilo vyrovnať. Defenzívny pilier „Ruže“ nakoniec sklamaný z vlastného gólu byť nemusel. V 75. minúte totiž trafil aj do siete súpera, keď hlavou po rohovom kope upravil na konečných 1:3. „Situácia pred vlastným gólom bola smolná. Lopta vyletela z klbka hráčov, ja som už nestačil reagovať a od mojej hrude sa odrazila do siete. Chvalabohu, že som to napravil v druhom polčase,“ s úsmevom na perách uviedla už stálica ružomberskej defenzívy.

Špecifikom zápasu bolo to, že obaja súperi boli takpovediac hostia. Hralo sa totiž v Žiline, kde našli Michalovčania prechodný domov, keďže ich stánok momentálne nezodpovedá prísnym podmienkam ULK a v najbližších týždňoch prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Možno aj to malo za dôsledok, že padol negatívny rekord. Na meranie síl týchto súperov bolo totiž zvedavých iba 150 divákov! „Hrať v Žiline doma nie je príjemné, ale nič s tým neurobíme,“ rozhovoril sa Igor Žofčák, ktorý k tejto téme následne dodal. „Divák určite chýbal. Keď hráme v Michalovciach, divák vždy príde a je našim dvanástym hráčom. Dnes to bolo cítiť, že tu chýbal.“ To, že zápasu chýbala pravá divácka kulisa si všimol aj Ján Maslo. „Bolo ich určite menej. Je to škoda, pretože stretnutie kvalitu určite malo a ten divák tomu chýbal.“

Michalovskí futbalisti tak zaknihovali prvú jarnú prehru. Po tom, čo na „domácom“ trávniku v Poprade zdolali Trnavu 2:0 tentoraz vyšli bodovo naprázdno. Teraz ich čaká séria siedmych zápasov hraných u súperov. Najskôr sa predstavia v nedeľu na pôde jedného z najsilnejších, bratislavského Slovana. Práve v tomto tíme získal Igor Žofčák tri majstrovské tituly, takže behom týždňa si zahrá proti dvom klubom, kde predtým úspešne pôsobil. „Určite sa na súboj so Slovanom teším, tak ako som sa tešil na Ružomberok. Je to možno trochu také špecifické, že si zahrám radom proti svojim dvom klubom, no taký je futbalový život,“ dodáva na záver Igor Žofčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.03.2017 16:59:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.