files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozprávke je koniec. Dukla končí pred bránou baráže

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v rozhodujúcom piatom semifinálovom zápase play-off Budiš I. hokejovej ligy na ľade HC 07 Detva 1:4 a sezóna sa tak pre nich končí. V sérii totiž prehrali 2:3, no a finále a takisto aj baráž o najvyššiu Tipsportligu si zahrajú Podpoľanci.

Pod Poľanou v rozhodujúcom piatom zápase začali lepšie domáci, ktorí od úvodnej sekundy spustili na "vojakov" oheň a síru. Michalovčania sa v prvých desiatich minútach ibra bránili, no svoju pevnosť neustrážili a dvakrát kapitulovali. Najskôr v šiestej minúte mieril presne od modrej Frederik Fekiač a po druhýkrát plné tribúny dostal do varu v desiatej minúte Jakub Žilka, na čo ihneď reagovala lavička hosťujúceho tímu oddychovým časom. Po dvoch inkasovaných góloch konečne zapli na vyššie obrátky aj Michalovčania. Tí mali vo zvyšných minútach prvej časti viac z hry, ich útoky však boli statické a hra sa v pásme Detvy odohrávala zväčša v rohoch, odkiaľ zverenci trénera Miroslava Ihnačáka neohrozovali súpera. Aj napriek tomu sa v sedemnástej minúte dočkali kontaktného gólu, keď puk do útočného pásma posunul Giľák a Radovan Cútt presnou strelou znížil na 1:2. Druhá tretina sa niesla v dominancii Michalovčanov. Tí opäť strávili viac času v pásme súpera, no opäť ich útoky boli statické a každá strela končila na pozornom Orčíkovi. Nebezpečnejší boli domáci, ktorí sa zamerali na rýchle kontry. V nich najskôr mieril nepresne Gašpar a potom sa pri Videlkovej šanci vyznamenal Adam Trenčan. Tretiu tretinu začali lepšie pre zmenu domáci. Michalovčania sa nevedeli dostať do gólových šancí a nevymysleli nič ani v presilovke. Rozhodujúci moment zápasu sa odohral v 48. minúte, kedy Torok dopravil puk do michalovskej siete. Následne prišli výdatné protesty hostí, keďže hlavný arbitri signalizovali v tom čase vylúčenie domáceho Žilku. Po asi desaťminútovej diskusii s videorozhodcom nakoniec hlavní arbitri gól uznali a Žilku poslali na trestnú lavicu. Ani z tejto presilovky hostia nič nevyťažili, nepresadili sa ani v ďalších šanciach, a tak rozhodujúci zápas prehrali. Konečné skóre upravil gólom do prázdnej brány na 4:1 Tomáš Škvaridlo.

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Konečný stav série: 3:2.

Góly: 6. F. Fekiač (Gašpar, Škvaridlo) pres/1, 10. Žilka (F. Fekiač), 48. Torok (Žilka), 60. Škvaridlo (Torok) - 17. Cútt (Giľák, Hančák)

Vylúčení: 6:3, navyše Mrňa 10+DKZ nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Snášel - Šefčík, Junek. Divákov: 1400.

HC 07: Orčík - F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Šimon, Zorvan, Valjent, Poliaček, Jendroľ - Škvaridlo, Gašpar, Žilka - Říha, Srnka, Torok - Videlka, Huňady, V. Fekiač - Šedivý, Petro, Hrušík.

HK DUKLA: Trenčan - Selujanov, Hančák, Gutwald, M. Šterbák, Slimák, Poláček, Dolgoš - Banovský, Cútt, Giľák - Mrňa, Drábek, Lantoš - Lušnikov, Z. Král, Drotár - Mesároš, Fedorko, R. Mráz.



Uverejnené: 04.03.2017 00:51:38

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623