files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa záverečným uragánom vydolovala dôležité body v Zlíne

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v zápase 20. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde HC Zlín 25:22, keď po polčase viedli 15:12. Michalovčanky sa však na dva body poriadne nadreli, keďže ešte sedem minút pred koncom prehrávali 19:22. Od tohto momentu už ale skórovali iba ony a v tabuľke tak po nesmierne dôležitom víťazstve na prvom mieste majú na druhý Most už päťbodový náskok. Zverenky trénera Františka Urbana sa najbližšie predstavia na domácej pôde, keď v piatok 10. marca o 17.30 hod. privítajú v rámci 21. kola WHIL bratislavský ŠKP.


Líder súťaže mal v Zlíne výborný štart do zápasu. Vynikli hlavne brankárka Medveďová a strelkyňa Dubovcová. Práve po úspešných zákrokoch brankárky a štvrtom góle Dubovcovej viedli Michalovčanky v šiestej minúte 6:2. Následne ale domáce hráčky aj vďaka trom presilovkám znižovali náskok Iuventy. V osemnástej minúte bolo po premenenej sedmičke Hradilovej 10:8 v prospech favorita. Iuventa ale mala na svojej strane strelecky indisponovanú Dubovcovú. Po jej ďalšom góle a presnom zásahu Rebičovej viedla osem minút pred koncom prvého dejstva rozdielom štyroch gólov 12:8. Rovnaký rozdiel v skóre bol aj po góle Wollingerovej (9:13), na čo v 26. minúte reagovala domáca lavička prvým oddychovým časom. Ten Zlínu pomohol. Dubovcová síce svojim siedmym gólom dala v 27. minúte na 14:10, hneď na to však Andrísková s Birkušovou korigovali na 12:14. Posledné slovo v prvom polčase patrilo Iuvente, konkrétne kanonierke Rebičovej, ktorá gólom z poslednej minúty stanovila polčasové skóre na 12:15.

Lepší štart do druhého dejstva mali domáce. Tie po dvoch góloch Birkušovej a jednom Kamenářovej vyrovnali v 36. minúte na 15:15. Vyrovnaný stav bol aj v 41. minúte, kedy odchovankyňa michalovskej hádzanej Zuzana Drotárová vyrovnávala na 17:17. O dve minúty neskôr sa po presnom zásahu Očadlíkovej domáce po prvýkrát v zápase ujali vedenia (18:17), na čo reagoval tréner Michalovčaniek František Urban oddychovým časom. Hneď po ňom zlikvidovala Benediková pokutový hod Wollingerovej a po presnom zásahu Birkušovej viedli Zlínčanky o dva góly 19:17. Osem minút pred koncom dala pivotka Kříčková už na 21:18. Rodilo sa tak obrovské prekvapenie. Tréner František Urban reagoval ďalším oddychovým časom. Hneď po ňom korigovala Habánková, no Andrýsková v 53. minúte opäť poslala Zlín do trojgólového vedenia (22:19). Od tohto momentu ale skórovali už iba Michalovčanky. Tie po šiestich góloch v rade strhli víťazstvo na svoju stranu a nakoniec v Zlíne triumfovali 25:22, čím si upevnili prvé miesto v tabuľke, keď na druhý Most už majú náskok piatich bodov.

Štatistika

Zlín - Michalovce 22:25 (12:15)

Pok. hody: 4/3 - 5/3, vylúčené: 3:4. Rozhodovali: Bečička a Bubeníček - divákov

HC: Benedíková, Stojarová - Sobieská 2, Nygrýnová, Gärtnerová, Očadlíková 1, Drotárová, Andrýsková 4, Hradilová 3/3, Kolářová, Baumbachová, Kamenářová 2, Birkušová 5, Kříčková 3, Dufková 2.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 1, Holešová 3, Rebičová 2, S. Nagyová 1, Habánková 2, Schusterová, Wollingerová 5/1, Dziurová, Dubovcová 9, Bajčiová 2/2.



Uverejnené: 05.03.2017 18:55:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.