files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výborný záver priblížil postupový sen, v nedeľu duel o všetko proti Čiernej Hore

Slovenské juniorské reprezentantky sa síce zahrávali s ohňom, keď sedemnásť minút pred koncom ich druhého zápasu v kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá Európy junioriek remizovali s outsiderom turnaja Belgickom 16:16, no zvyšné minúty zvládli na jednotku a po výhre 25:17 sú naďalej v hre o postup do Slovinska, kde sa kontinentálny šampionát uskutoční. O druhú postupovú miestenku (prvú si vybojovali podľa očakávania Francúzky) si to rozdajú v priamom súboji v nedeľu o 18.00 hod. s Čiernou Horou, ktorá podobne ako ony zdolala Belgicko a podľahla Francúzsku.

Slovenky začali výborne. V prvom polčase si držali viacgólový náskok, keď viedli aj o päť gólov. Takýmto rozdielom vyhrávali aj na začiatku druhého polčasu, no potom na nich prišla kríza, ktorú Belgičanky využili na zrovnanie stavu. Aj keď bol stav vyrovnaný, tréner Ján Beňadik stále veril vo víťazstvo. „Nemyslím si, že to bola z našej strany nejaká „trápenka“. Opäť sme zahodili tak ako proti Francúzsku veľa šancí. Myslím si, že herne to bolo v poriadku, robili sme ale veľa chýb. Som veľmi rád, že družstvo ukázalo silu, keď poslednú pätnásťminútovku vyhralo 9:1. Práve od toho sa musíme odraziť do nedeľňajšieho zápasu s Čiernou Horou,“ podotkol tréner juniorského výberu Slovenska.

S trénerovými slovami sa dá súhlasiť, keďže ani nepriaznivý vývoj nepohol s jeho družstvom, ktoré stále hralo svoju hru. Nakoniec sa Slovenkám podarilo vyhrať relatívne hladko o osem gólov, ľahký zápas to však pre nich nebol. „Sme veľmi radi, že sme to nakoniec zvládli,“ rozhovorila sa úderná spojka Natália Némethová, ktorá bola v stretnutí s piatimi gólmi spoločne s Adrianou Holejovou najlepšou strelkyňou Sloveniek. „Víťazstvo sa rozhodne ľahko nerodilo. Prišla na nás slabá chvíľka, čo súper okamžite využil. Ukázali sme však svoju silu aj to, že nás nepriaznivý vývoj nezlomí. V týchto momentoch sme mali veľa smoly, keď sme nastrelili dosť tyčiek. Všetko sme to prelomili a výhra nás určite teší,“ pokračovala momentálne hráčka ŠKP Bratislava.

Tak ako sa čakalo, favorit turnaja Francúzsko si už zabezpečil postup po dvoch zápasoch. „Galský kohút“ najskôr v piatok zdolal Slovensko 27:19 a potom sa síce v sobotu poriadne natrápil s Čiernou Horou, no po výhre 25:24 si mohli jeho hráčky definitívne povedať, sme na šampionáte. Podľa očakávania si to o druhú postupovú miestenku rozdajú v poslednom zápase turnaja Slovenky s Čiernou Horou. Tá má momentálne lepšie skóre a v nedeľu jej tak bude stačiť aj remíza. „Možno je to tak dobré, že musíme hrať na víťazstvo. Skóre sme síce mohli mať aj lepšie, no my sme potrebovali predovšetkým výhru, čo sa podarilo,“ podotkla Natália Némethová, podľa ktorej slov súperkám Slovenky nedajú nič zadarmo. „Čaká nás zápas o všetko. Ja verím, že sa skoncentrujeme a zvládneme ho. Hráme doma a naším cieľom je postup na šampionát. Urobíme preto všetko, aby sme sa z postupu radovali my.“

Podobný priebeh turnaja predpokladal aj tréner Ján Beňadik. Ten už pred jeho začiatkom avizoval, že zrejme sa bude rozhodovať v poslednom zápase turnaja. „My sme s tým počítali, že zrejme sa v nedeľu bude hrať o všetko. Pre nás to bude finále turnaja a ja verím, že takto k tomu pristúpia aj dievčatá,“ podotkol Beňadik, ktorého výhra Francúzka nad Čiernou Horou iba o góle nevystrašila. „Som veľmi rád, že to nakoniec Francúzky zvládli. Keby sa im to nepodarilo, bolo by to pre nás strašne komplikované. Čierna Hora ukázala svoju kvalitu. Je vidno, že sú zohraté, pretože hrajú prevažne v jednom tíme. Treba rešpektovať ich kvalitu. My sa posnažíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na náročný duel čo najlepšie,“ pokračoval Ján Beňadik.

A čo by malo na Čiernu Horu platiť? „Jej hráčky sú si vedomé svojej sily na postavenú obranu, takže to hrajú dosť pomaly. Ich spojky majú obrovskú početnosť streľby. My sa na to musíme pripraviť. Máme niečo vymyslené, takže uvidíme, ako sa to bude všetko vyvíjať,“ dodáva na záver tréner Sloveniek.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.03.2017 10:41:04 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.