files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výhre v Šali blízko k ôsmemu interligovému prvenstvu

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v šlágri 22. kola WHIL na pôde HK Slovan Duslo Šaľa o tri góly 24:27 a naďalej sú tak v súťaži neporazené. Michalovčanky nielen, že zrušili deväťzápasovú víťaznú sériu Dusla, no aj štyri kolá pred koncom majú pred druhým Mostom náskok piatich bodov a o svojom ôsmom primáte vo WHIL budú môcť rozhodnúť už v nasledujúcom kole. Zverenky trénera Františka Urbana odohrajú do konca pätnásteho ročníka spoločnej súťaže ešte tri zápasy. Najskôr v piatok 31. marca o 17.30 hod. privítajú HK Veselí nad Moravou, potom sa v sobotu 8. apríla predstavia v Trenčíne, no a súťaž zakončia domácim duelom s Partizánskym, ktorý sa odohrá na Zelený štvrtok 13. apríla so začiatkom o 18.00 hod.

Michalovčanky mali raketový štart do zápasu. V druhej minúte viedli po góle Černovovej a dvoch Habánkovej rýchlo 3:0, na čo domáca lavička reagovala oddychovým časom. Ani po ňom sa však obraz hry nemenil. Presne z pokutového hodu mierila Habánková, no a keď sa vzápätí presadila aj Sofia Nagyová, Iuventa viedla 5:0. Až potom sa strelecky presadilo aj Duslo, ktoré kontrovalo hneď troma gólmi v rade a po presnom zásahu Pocsikovej bolo v deviatej minúte 3:5. Následne síce gólom odpovedala Wollingerová, no Duslo sa vrátilo do zápasu zásluhou Ráckovej s Trochtovou, ktorá znížila na 5:6. Rozdiel jedného gólu bol aj v dvanástej minúte po premenenej sedmičke Tulipánovej (6:7), no následne tú istú hráčku Lafuenteová zo sedmičky vychytala a po góloch Habánkovej a Wollingerovej vyhrávala Iuventa v dvadsiatej minúte 9:6. O tri góly viedli Michalovčanky aj v 27. minúte po presnom zásahu Perederyjovej (10:13), záver prvého polčasu ale patril Duslu, ktoré zásluhou Tulipánovej a gólom Veselkovej z predposlednej sekundy znížilo na 12:13.

Lídrovi súťaže vyšiel aj nástup do druhej časti. V jej úvode síce Bujnochová po prvýkrát v zápase zrovnala na 13:13, no Iuventa odpovedala troma gólmi v rade a po presnej strele Habánkovej viedla v 34. minúte opäť o tri góly (13:16). Duslo sa ale znova vrátilo do zápasu. Zásluhou dvoch presiloviek znížilo na rozdiel jedného gólu (16:17). Zápas v ďalších minútach gradoval. Iuventa síce neustále viedla, no Duslo sa naďalej držalo v hre o úspešný výsledok. Rozdiel jedného gólu bol aj po presnom zásahu Tulipánovej v 45. minúte (17:18). Iuventa následne využila presilovku a po góloch Perederyjovej s Wollingerovou viedla trinásť minút pred koncom opäť o tri góly (17:20). Jej trojgólové vedenie však trvalo iba niekoľko desiatok sekúnd. Po presných zásahoch Tulipánovej s Bahýlovou totiž Duslo opäť znížilo na jeden gól (19:20). Michalovčanky kontrovali Rebičovou a po góle Bajčiovej vyhrávali na začiatku poslednej desaťminútovky zase o tri góly (19:22). Keď sedem minút pred koncom po ôsmom presnom zásahu Habánkovej vyhrávala Iuventa stále o tri góly (23:20), na túto situáciu reagovala domáca lavička ďalším oddychovým časom. Nádeje Šalianok hneď po ňom zvýšila Pócsiková, no strelecky aktívna Habánková stále držala Iuventu v trojgólovom vedení aj päť minút pred koncom zápasu (21:24). Šaľa sa ale opäť zdvihla. Gólmi Ráckovej s Bujnochovou znížila na 23:24, navyše Iuventu na dve minúty oslabila Veronika Habánková. To ale nevadilo Černovovej, po ktorej góle bolo v 57. minúte 23:25, na čo lavička Dusla reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom Tulipánová korigovala na 24:25. Chlieb sa lámal v následných sekundách. Habánková zvýšila svojim desiatym gólom na 24:26 a hneď na to sa zaskvela Lafuentoeová, ktorá zlikvidovala Veselkovej sedmičku. Následne Wollingerová definitívne strhla opraty zápasu na stranu Michalovčaniek, ktoré napokon v dramatickom zápase pri Váhu triumfovali po výsledku 27:24 a výrazne si tak priblížili ôsme interligové prvenstvo. 

Štatistika

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 24:27 (12:13)

Pok. hody: 5/1 - 5/4, vylúčené: 4 - 5. Rozhodovali: R. Sivák a Haščík, 1000 divákov.

HK SLOVAN DUSLO: Ladicsová, Krebs – Trochtová 1, Rácková 5, Königová, Pócsíková 3, Tulipánová 8/1, Bahýlová 3, Tisajová, Blehová, Veselková 2, Bujnochová 2.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Rebičová 2, S. Nagyová 2, Habánková 10/3, Schusterová, Wollingerová 4, Dziurová, Bajčiová 2/1, Perederyjová 4.



Uverejnené: 25.03.2017 19:48:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.