files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa uspela v Trenčíne a je krôčik od prepisovania histórie

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili aj vo svojom predposlednom vystúpení v pätnástom ročníku WHIL. Zemplínčanky tentoraz triumfovali v predohrávanom zápase 24. kola na pôde nováčika HK AS Trenčín o jedenásť gólov 36:25 a držia si tak neporaziteľnosť aj pred posledným ligovým zápasom. Zverenky trénera Františka Urbana uzavrú svoju štvrtú zlatú interligovú sezónu v rade v stredu 12. apríla, kedy v zápase 25. kola privítajú ďalšieho slovenského účastníka HK Slávia Partizánske. Po tomto stretnutí budú slávnostne dekorované zlatými medailami a bude im odovzdaný aj víťazný pohár.


Michalovčanky cestovali do Trenčína na predohrávaný súboj 24. kola opäť v oklieštenom zložení s deviatimi hráčkami do poľa a dvoma brankárkami, no aj s vidinou toho, že ich z prvého miesta už nikto nezosadí. Možno aj preto nemali najideálnejší vstup do zápasu. V šiestej minúte síce viedli po góle Perederijovej 4:2, no domáce hráčky sa držali v hre o dobrý výsledok. Kontrovali hlavne presnými zásahmi najskúsenejšej hráčky Moniky Rajnohovej. Po góle slovenskej reprezentačnej spojky bolo v desiatej minúte 5:6. Michalovčanky však už v priebehu prvého dejstva natiahli svoje vedenie. V devätnástej minúte vyhrávali po góle Pederijovej 12:6 a hoci sa domácim podarilo mierne skorigovať, keď tesne pred koncom bolo 12:16, posledné slovo patrilo rodenej Trenčianky v službách michalovskej Iuventy, Veronike Habánkovej, ktorá stanovila polčasové skóre na 12:17.  

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Jej tempo naďalej diktovali hráčky už istého interligového víťaza, ktoré si naďalej udržiavali pohodlné viacgólové vedenie. Po góloch Habánkovej s Perederijovou bolo v 39. minúte 16:23 a o víťazovi teda nebolo žiadnych pochýb. Trenčianky ale bojovali o lepší výsledok. Deväť minút pred koncom sa im podarilo znížiť zásluhou Minarechovej na 23:29, posledné minúty hry ale patrili Iuvente. Tá na ďalší gól Ušiakovej na 24:30 kontrovala aj napriek vylúčeniu troma presnými zásahmi a definitívne tak zlomila odpor nováčika. Trenčín síce znížil v 56. minúte na 25:33, Iuventa ale uzavrela zápas ďalšou trojgólovou šnúrou a na Sihoti tak zvíťazila 36:25.

Štatistika

Trenčín - Michalovce 25:36 (12:17)

Pok. hody: 4/2 - 6/5, vylúčené: 3 - 3. Rozhodovali: Budzák a Záhradník, 210 divákov

HK AS: Hanzalíková, Rehušová - Minárechová 1, Mesárošová, Jašková, Matejiková, Zemanovičová 1, Ušiaková 4, K. Kostelná 5, Nejedlíková 3, M. Rajnohová 7, Blažeková 1, E. Rajnohová 3/2.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Holešová 3, Rebičová 2, Nagyová 4, Habánková 10/5, Schusterová 2, Wollingerová, Bajčiová 3, Perederijová 9.



Uverejnené: 05.04.2017 19:59:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.