files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chce sa rozlúčiť s titulom, Krim Ľubľana berie ako skok v kariére

Už dva roky je najlepšou pivotkou spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárok. Ukrajinská reprezentantka Oľga Perederijová prišla do Michaloviec v lete 2015 a za ten čas sa stala pevnou súčasťou už osemnásobného interligového víťaza. Teraz nastal čas na odchod. Čoskoro dvadsaťtriročná rodáčka zo Záporožia sa upísala slovinskému RK Krim Ľubľana, ktorý si ju zrejme vyhliadol na septembrovom kvalifikačnom turnaji o účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov.

Zakončiť ligu bez prehry

Michalovské hádzanárky pred týždňom spečatili svoj ôsmy primát v česko-slovenskej súťaži WHIL, ktorý je pre nich už štvrtý v rade. Perederijová bola pri dvoch posledných. Ktorý sa rodil ťažšie? „Na to odpovedať neviem. Obidve bolo ťažko vybojovať. Minulý rok sme prehrali raz, teraz dúfam, že prejdeme súťaž bez prehry. Máme na to šancu, chýba nám už jeden iba jeden zápas. Verím, že sa nám to podarí a budeme prvý tím, ktorý v lige neprehral ani raz. To je naším cieľom. Myslím si však, že aj toto prvenstvo sa rodilo veľmi ťažko. Ľahká cesta to určite nebola. Teraz sa nám nakopili aj zranenia. Všetko sme však zvládli a ligu rozhodne chceme ukončiť bez prehry,“ skonštatovala ukrajinská reprezentačná pivotka, ktorá bude druhou zlatou medailou za víťazstvo vo WHIL dekorovaná aj so svojimi spoluhráčkami po stredajšom zápase s Partizánskym (začiatok o 17.30 hod.).

Chce aj šiestu zlatú medailu

Ukrajinská reprezentačná pivotka sa po svojom príchode do Michaloviec v lete 2015 tešila zo zisku už piatich trofejí. Dvakrát vyhrala WHIL, dvakrát Slovenský pohár a zatiaľ raz slovenský titul. Túto zbierku bude môcť ešte vylepšiť, keďže Iuventu čakajú ešte zápasy o ďalší slovenský titul, ktorý by bol pre ňu jubilejným desiatym. „Ja verím, že odtiaľ odídem so šiestimi zlatými medailami a rozlúčim sa s titulom,“ s úsmevom na perách odpovedala Perederijová. Tá zrejme narážala aj na svoj odchod po sezóne. Ako je známe, v minulých dňoch sa upísala pravidelnému účastníkovi Ligy majstrov, slovinskému RK Krim Mercator Ľubľana. „Druhý slovenský titul bude pre mňa aj vzhľadom na to, že po sezóne odchádzam, špecifickejší. Vo finále nás zrejme bude čakať Šaľa. Určite to ľahký protivník nebude, no na to teraz ešte nemyslíme. Čaká nás záver WHIL a potom aj semifinále play-off.“ pokračovala Perederijová, ktorá práve v deň zápasu s Partizánskym oslávi 23. narodeniny.

Odchádza lepšia hráčka ako prišla

Po svojom príchode z ruského Rostova na Done sa Oľga Perederijová okamžite zaradila medzi opory tímu Františka Urbana. Po dvoch rokoch ale zrejme nastane čas, kedy sa v kariére chce posunúť ďalej. „Nerada by som odpovedala na tieto otázky, pretože ešte som stále v Michalovciach a vo zvyšných zápasoch nechám pre tím všetko,“ skonštatovala Perederijová, ktorá ale následne k svojmu odchodu do Ľubľane dodala. „Ide o tím, ktorý hrá pravidelne Ligu majstrov, čo je aj moja motivácia. S Iuventou som si zahrala Pohár EHF, teraz bude pre mňa lákadlom práve Liga majstrov. Ako však hovorím, teraz som v Michalovciach, kde máme stále svoje ciele a po ich naplnení si budem môcť povedať, že odchádzam s dobrým pocitom.“

Mimochodom Iuventa sa s RK Krim okrem iného stretla aj v kvalifikačnej fáze o Ligu majstrov. V eliminačnom semifinálovom stretnutí jej podľahli na turnaji práve v Slovinsku 22:28 a vydláždili tak cestu slovinskému vicemajstrovi do skupinovej fázy najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže. „Možno si ma všimli už tam, to vám teraz povedať neviem. Jednoducho potrebovali pivotku a vybrali si mňa,“ reagovala Perederijová, ktorá si myslí, že z Michaloviec po sezóne odíde lepšia hráčka, ako sem pred dvoma rokmi prišla. „Či už je to v obrane, alebo v útoku, prišlo z mojej strany zlepšenie. Odíde teda lepšia hráčka, ako sem prišla.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.04.2017 11:00:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.