files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Žlto – modrí“ vyhrali u súpera po viac ako pol roku

Po vypití kalichu horkosti až do dna prišiel lepší deň. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce najskôr po výbornom výkone a viacerých nepremenených šanciach prehrali v ligovom zápase v Senici (0:1) a následne aj v prvom semifinálovom súboji Slovnaft Cupu doma so Slovanom Bratislava (1:2). Počas víkendu sa ale karta obrátila a šťastena si sadla aj na nich. Michalovčania totiž po viac ako pol roku triumfovali u súpera (naposledy 17. septembra v Trnave), keď na pôde Zlatých Moraviec zvíťazili 2:1 a to gólom z nadstaveného času!

Konečne sa šťastie priklonilo aj k nim

Zemplínčania sa v Zlatých Moravciach ujali vedenia v dvanástej minúte, keď Kushta vypichol loptu Pintérovi a Filip Serečin premenil samostatný únik na gól. V druhom dejstve boli ale domci lepším tímom. Sedem minút pred koncom zaslúžene vyrovnali Kostadinovom. Keď sa už zdalo, že súperi sa druhýkrát v sezóne rozídu zmierlivo, v nadstavenom čase sa lopta dostala k Milanovi Šimčákovi, ktorý rozhodol o tom, že všetky tri body putovali na Zemplín. „Niekedy to je tak, že zápas, ktorý vyhrať máte nevyhráte a v inom, v ktorom až taký dobrý výkon nepodáte, si víťazstvo pripíšete. To je však futbal a to je na ňom krásne,“ užíval si tri dôležité body tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorý následne k priebehu zápasu dodal. „Hral sa taký medzišestnástkový futbal. Veľa šancí nebolo. Nám jednu domáci ponúkli a využili sme ju. Je pravdou, že v druhom dejstve sme sa dostali pod tlak. Na chlapcoch bolo vidno, že utorkový zápas mali v nohách. Súper síce nemal nejakú čistú šancu, no bol v tlaku. Naším problémom bolo, že sme nevedeli podržať vpredu loptu. Rýchlo sme ju strácali. Chlapcov však chcem pochváliť, že sa vyrovnaním nezlomili. Nakoniec sme mali športové šťastie, ktoré sa konečne priklonilo aj na našu stranu.“

Michalovský lodivod dal v sobotu v Zlatých Moravciach šancu v základnej zostave aj viacerým hráčom, ktorí boli v predchádzajúcich stretnutiach skôr striedajúcimi. Bol to zámer aj kvôli utorkovej odvete Slovnaft Cupu na Pasienkoch? „Sčasti aj áno, no hlavným zámerom bola rotácia hráčov, aby sme videli v ostrom zápase aj ďalších,“ podotkol Anton Šoltis, ktorého potešilo, že jeho tím mal konečne aj to pravé šťastie. „Herná stránka v zápasoch v Senici, ako aj v domácom so Slovanom bola nadštandardná. V Zlatých Moravciach zase nadštandardná nebola. Je to tak, ako som povedal na začiatku. Niekedy, keď vyhrať máte, tak sa to nestane a niekedy je to naopak. Verím, že šťastie nám bude priať aj v utorok na Slovane,“ pokračoval Anton Šoltis.

Pokúsiť sa o malý zázrak

Na jeho zverencov teraz čaká druhý anglický týždeň v rade. V utorok sa totiž predstavia na Pasienkoch, kde ich čaká odvetný duel semifinále Slovnaft Cupu. Ako je známe, ten prvý prehrali doma 1:2, no zbrane ešte neskladajú. „Semifinále sa hrá na dva zápasy. Prvý polčas sme prehrali 1:2, no máme pred sebou ešte deväťdesiat minút a urobíme všetko preto, aby sme si vo finále Slovnaft Cupu zahrali my. Keď chceme uspieť, musíme dať minimálne dva góly. Nemáme čo stratiť a ideme sa tam pobiť o postup. Musíme hrať na maximálne riziko, pretože my už nemáme čo stratiť, môžeme iba získať. Zbrane určite neskladáme a chceme sa pokúsiť o malý zázrak,“ dodáva michalovský lodivod k utorkovému odvetnému semifinálovému duelu Slovnaft Cupu.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.04.2017 17:26:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.