files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kadeti 1. BK Michalovce trápili lídra tabuľky

Kadetom 1. BK Michalovce sa na domácej pôde telocvične GPH počas minulého víkendu nedarilo. Zaknihovali totiž dve prehry, no s rozdielnymi pocitmi po zápase. Zatiaľ, čo v sobotu proti tabuľkovému susedovi z Prievidze zlyhali, keď prehrali po slabom výkone 46:89, v nedeľu sa proti lídrovi tabuľky vypli k výbornému výkonu a nakoniec len z dôvodu straty síl v závere prehrali 57:78. Mladým Orlom aktuálne v tabuľke patrí jedenáste miesto. Najbližšie budú v hre počas posledného aprílového víkendu, keď sa predstavia v Banskej Bystrici a Lučenci, doma ich budeme môcť vidieť v sobotu 13. mája, kedy o 16.00 hod. privítajú vo svojom poslednom zápase sezóny Žilinu.

1. BK Michalovce - MBA Prievidza 46:89 (19:48)
Štvrtiny: 14:18, 19:48, 31:68.
Zostava a body 1. BK Michalovce: Pirkovský 6, Pliško 4, Lustig 3, R. Harman, Brnčál 5, Tertinský 2, M. Demko 26, Lopuch.
Prievidza: Rozenberg 19, Hornáth 15.

Sobotňajší zápas s Prievidzou michalovským kadetom vôbec nevyšiel. Aj keď nezačali zle, postupne klesli do podpriemeru a chýbala im aj zdravá basketbalová drzosť či bojovnosť. Jediným hráčom v zápase, ktorý dokázal aspoň bodovo odpovedať bol Martin Demko. Domácim nešla streľba a nedokázali skórovať ani z trestných hodov. Častokrát sa zabudli v obrane, čo súper okamžite trestal. Hostia hrali agresívnu obranu aj pressing, čo robilo Orlom veľakrát starosti s prechodom do útočnej fázy. O výsledky bolo do polčasu rozhodnuté. Domácim sa podarilo vyprodukovať až 35 stratených lôpt, čo sa v zápase, v ktorom chcú pomýšľať na lepší výsledok nemôže stávať. Hostia bez problémov doviedli zápas do víťazného konca a dekoncentrovaní Orli sa nezmohli takmer na nič.  

1. BK Michalovce - IMC Slovakia Považská Bystrica 57:78 (30:37)
Štvrtiny: 20:14, 30:37, 45:60.
Zostava a body 1. BK Michalovce: Pirkovský 28, Pliško 14, Lustig 3, R. Harman, Brnčál 4, Tertinský, M. Demko 8, Lopuch.
P. Bystrica: Vlnieška 20, Krčmarik 15.

V nedeľu sa predstavil v Michalovciach líder tabuľky. Po sobotňajšom nevydarenom zápase Orlov vybehlo na palubovku akoby iné družstvo. Od začiatku bojovali a ani jedna lopta nebola pre nich stratená. Výrazne znížili počet strát a daril sa im aj prechod do rýchlych protiútokov. Po prvom polčase bol rozdiel v skóre len sedem bodov, aj to po zbytočnej strate domácich v závere. Hral sa rýchly basketbal, o ktorý sa snažili hostia častou rotáciou hráčov. Domácim vychádzali aj trestné hody, celkovo skončili s úspešnosťou 61%. S favoritom držali dlho krok a podali veľmi dobrý výkon. V tretej štvrtine Prievidza využila širšiu lavičku a zvýšila náskok na 15 bodov. V tejto časti bolo na oboch stranách veľa nepresností. V poslednej štvrtine ešte domáci raz stiahli na deväť bodov, no v závere už nenašli sily na zvrat. O bojovnosti Orlov svedčí aj 10 ziskov a 26 obranných doskokov.

Posledné domáce zápasy v tejto sezóne odohrali aj starší mini žiaci, keď privítali Spišskú Novú Ves.
1.BK Michalovce - SNV 21:75 (13:43)
1.BK Michalovce - SNV 21:52 (13:19)

1. bk michalovce a peter brendza



Uverejnené: 11.04.2017 09:21:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.