files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zvíťazil v Podbrezovej 4:1!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 27. kole Fortuna ligy na pôde ŽP Šport Podbrezová hladko 4:1 a na svoje konto si tak pripísali druhé víťazstvo v rade. Dva góly do siete Horehroncov zaznamenal Igor Žofčák, jeden pridal Stanislav Danko a Miroslav Viazanko si strelil vlastný gól. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia v sobotu 22. apríla v Dunajskej Strede.

Na Horehroní sa začalo z oboch strán svižne. Domáci, vedomí si toho, že na jar ešte nevyhrali, ako aj hostia pokropení čerstvým víťazstvom v Zlatých Moravciach, sa od úvodných sekúnd snažili o strelenie úvodného gólu. Skóre sa mohlo meniť už v tretej minúte, kedy hostia zachytili nepresnú rozohrávku, Dimitriadis umne posunul Koscelníkovi, ktorý však v dobrej pozícii mieril iba do vybiehajúceho Kuciaka. Michalovčania hrýzli aj naďalej. V jedenástej minúte išla bomba Turika tesne vedľa a o tri minúty neuspel zoči-voči Kuciakovi Kushta. Až potom sa dostali k slovu aj domáci. Tí kontrovali predovšetkým zo štandardných situácii, ktoré dobre zahrával Podio. Po jednej z nich sa lopta dostala v šestnástke až ku Kupčíkovi, ktorého strelu na bližšiu žrď bezpečne pokryl Patrik Macej. V druhej polovici prvého dejstva sa tempo trochu ustalo, všetko dôležité sa udialo až v samom závere. Najskôr išla Šimčáková strela tesne vedľa, no v 43. minúte sa do pokutového územia prebil Koscelník a jeho strelu si do siete zrazil hlavou Viazanko – 0:1.

Domáci lodivod Marek Fabuľa urobil počas polčasovej prestávky hneď dve zmeny v základnej zostave. V druhom polčase sa už na ihrisku nepredstavili Podio s Polievkom, na ktorých miesta prišli Bernardino a Kamil Kuzma. Zmeny v zostave prospeli, keďže prvých pätnásť minút boli domáci aktívnejší. Najskôr pohrozili hlavičkou Vajdu, potom hlavičku Kriváka Patrik Macej vytlačil na rohový kop a hneď na to mieril Vajda tesne vedľa. Snaha Podbrezovčanom sa vyplatila v 54. minúte, kedy sa po ďalšom rohovom kope lopta dostala až ku Kupčíkovi a ten nedal Macejovi šancu 1:1. Na priebeh duelu sa rozhodol reagovať dvojitým striedaním aj michalovský tréner Anton Šoltis. Hneď po svojom príchode na ihrisko sa mohol do streleckej listiny zapísať Stanislav Danko, jeho krížnu strelu ale Kuciak chytil. Dôležitý moment nastal v 67. minúte. Hlavný arbiter najprv súboj dvoch hráčov posúdil ako bežný, no postranný rozhodca mal iný názor a nariadenú penaltu premenil Igor Žofčák. Domáci na nepriaznivý stav odpovedali otvorením hry, no v obrannej fáze kopili jednu chybu za druhou. V 72. minúte sa v pokutovom území k lopte dostal Igor Žofčák, ktorý upravil na 3:1, no a definitívny klinec do rakvy Horehroncov zabil o štyri minúty neskôr Stanislav Danko. Podbrezovčania síce následne tlačili, gól už ale nestrelili, no a keď sa na druhej strane v stopercentnej šanci nepresadil ani Kushta, zápas skončil víťazstvom Michalovčanov 4:1.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:4 (0:1)
Góly: 54. Kupčík - 43. Viazanko (vlastný), 67. Žofčák (pok. kop), 72. Žofčák, 76. Danko.
Žltá karta: 32. Qose (Michalovce).
Rozhodovali: Šuniar – Somoláni, Roszbeck.
Divákov: 1115.
ŽP ŠPORT: Kuciak - Turňa, Krivak, Kupčík, Djordjevič - Vajda, Podio (46. K. Kuzma) - Viazanko, Kochan, Polievka (46. Bernardino) - Mikuš.
MFK ZEMPLÍN: Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - Žofčák (84. Vajs), Turik (61. Danko), Dimitriadis, Koscelník (65. Regáli) - Kushta.



Uverejnené: 15.04.2017 16:57:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.