files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa štartuje WHIL doma proti Bánovciam nad Bebravou

Za účasti zástupcov všetkých štrnástich klubov spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) vyžrebovali minulý týždeň v stredu v bratislavskom Dome športu 9. ročník interligy. Úvodné kolo sa bude hrať počas prvého septembrového víkendu (4. - 5. 9. 2010) a Iuventa Michalovce v ňom bude hostiť ambiciózneho nováčika z Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa už teraz mohutne posilňuje s cieľom získať majstrovský titul.


Hneď na úvod sa priaznivci ženskej hádzanej môžu tešiť na viaceré zaujímavé šlágre. Úradujúci slovenský majster ŠKP Bratislava začne v domácom prostredí proti DHK Zora Olomouc, český šampión a celkový víťaz predchádzajúceho ročníka WHIL DHC Slavia Praha sa predstaví v Trenčíne proti tamojšiemu HK Štart. V ponuke prvého kola sú aj iné atraktívne súboje. Vicemajstrovská Iuventa Michalovce privíta ambiciózneho nováčika bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou, ktorý ako víťaz I. ligy nahradil v zozname účastníkov zo Slovenska vypadávajúci Inter Bratislava. Ďalší novic DHK Baník Most si zmeria sily s neúspešným lanským českým finalistom HCBritterm Veselí nad Moravou. Výhodu domáceho prostredia budú mať pri štarte nového ročníka hráčky HK DANLOG Partizánske, ktoré nastúpia proti súperkám z TJ Házená Jindřichov Hradec. Sokol Písek bude hostiť HK Slovan Duslo Šaľa a v prvom kole dal žreb dokopy aj HC Zlín s tretím novým interligovým tímom Sokol Poruba.

Iuventa sa dočkala priaznivého žrebu, pretože na úvod ma doma silných súperov. Po Bánovciach nad Bebravou privíta v treťom kole ŠKP Bratislava, v piatom hostí Olomouc a v šiestom sa opäť v Chemkostav aréne stretne s posilňujúcim sa Zlínom. Rovnakú kvalitu bude hostiť aj v závere sezóny, takže ak súťaž dobre rozbehne, dostane sa do tempa a v súťažnom finiši môže dosiahnuť oveľa lepšie umiestnenie, ako v minulej sezóne, kedy skončila po základnej časti až šiesta. „Sme spokojní. Žreb dopadol podľa našich predstáv. Je možné, že ešte dôjde k niektorým úpravám hlavne s českými súpermi na ich palubovkách, ale v princípe sme spokojní,“ zopakoval športový riaditeľ michalovskej Iuventy Pavol Mačičák.

WHIL sa v sezóne 2010/2011 bude hrať už so 14 účastníkmi. Šesť slovenských a osem českých družstiev sa v dlhodobej základnej časti stretne systémom každý s každým doma - vonku (dovedna 26 kôl). Do národného play-off postúpia po štyri najlepšie tímy z oboch krajín, ktoré vytvoria semifinálové dvojice (1. - 4., 2. - 3.). Semifinále a finále sa hrá v SR i ČR na tri víťazné zápasy. Opäť sa bude bojovať aj o tretie miesto, v slovenskej časti play-off na tri víťazstvá, v českej pohárovým spôsobom na odvetu. Najhoršie družstvo zo Slovenska zostupuje priamo a nahradí ho víťaz I. ligy žien. V Česku sa bude bojovať o udržanie v skupine o 5. - 8. miesto.
                                               (juke)



Uverejnené: 22.06.2010 16:13:44 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.