files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Centrum prvého kontaktu Michalovce

V pondelok 10. apríla 2017 bol hosťom Ekonomickej univerzity, Podnikovohospodárskej fakulty v Michalovciach na predmete Podnikanie v malých a stredných podnikoch, ktorý sa vyučuje v tretom ročníku pod vedením doc. Ing. Michala Stričíka, PhD. v rámci študijného odboru „Ekonomika a manažment podniku“, riaditeľ Centra prvého kontaktu v Michalovciach, Ing. Ľuboslav Závacký.

Okrem hlavného poslania Centra prvého kontaktu v Michalovciach, ktorým je poskytovanie poradenských služieb pre začínajúce a existujúce malé a stredné podniky orientuje svoje aktivity aj do podpory cezhraničnej podnikateľskej spolupráce a to vďaka výhodnej geografickej polohe v blízkosti Slovensko – Ukrajinských hraníc. Centrum prvého kontaktu v Michalovciach svoju činnosť zahájilo už v roku 2002 ako nezisková inštitúcia a od roku 2006 sa aktívne venuje cezhraničnej Slovensko – Ukrajinskej spolupráci pri pomoci malým a stredným podnikom z oboch strán hraníc. Pre financovanie cezhraničných aktivít využívajú najmä projekty financované Európskou úniou. V súčasnosti ponúka nielen poradenstvo malým a stredným podnikateľom, ale aj spracovanie a manažovanie projektov EÚ, spracovanie podnikateľských zámerov, ako aj vzdelávanie na základe akreditácia ministerstva školstva a iné aktivity.

Riaditeľ CPK Ing. ĽuboslavZávacký poukázal na význam cezhraničných vzťahov, čo  pozitívne ovplyvňuje aj nárast ekonomickej nezávislosti, obchodný úspech podnikateľov v prihraničných regiónoch, vytvorenie obojstranných partnerstiev medzi podnikateľmi ako aj cezhraničné obchody so zahraničnými spoločnosťami. Študenti sa v diskusii zaujímali najmä o možnosti poskytovania  finančnej pomoci malým a stredným podnikateľom, ako aj o to, aké je podnikateľské prostredie na Ukrajine.

Na záver stretnutia riaditeľ Centra prvého kontaktu ocenil, že samohol zúčastniť prezentovania semestrálnych prác študentov - podnikateľských plánov, ktoré by mali byť prvým krokom každého začínajúceho podnikania. Predpokladom úspešného štartu novovznikajúceho podniku je na prvom mieste zostavenie kvalitného podnikateľského plánu. Podnikateľský plán slúži k jasnejšiemu dosahovaniu podnikových cieľov a vízií a samozrejme, aj ako podklad pre získanie potrebných finančných zdrojov od bankových inštitúcií, investorov alebo napríklad pomoci z Centra prvého kontaktu.

Toto stretnutie bolo ukončené silným potleskom zo strany študentov a slovami vďaky za praktické informácie, ktoré získali týmto stretnutím.

Mária Prokopovičová

študentka EU PHF Michalovce



Uverejnené: 19.04.2017 13:25:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.