files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri vstupe z Ukrajiny na Slovensko sa zdržíte

Na cestných hraničných priechodoch s Ukrajinou sa vo Vyšnom Nemeckom aj v Ubli tvoria pri vstupe na Slovensko výrazne zvýšené čakacie doby. Na hraničnom priechode Užhorod – Vyšné Nemecké a Malyj Bereznyj – Ubľa v osobnej doprave sa zvýšili a pretrvávajú zvýšené čakacie doby. Dôvodom je nápor cestujúcich, ktorí sa po veľkonočných sviatkoch vracajú do krajín EÚ.

Očakávame, že tento nápor potrvá do konca tohto týždňa. V nákladnej doprave vo Vyšnom Nemeckom sú zvýšené čakacie doby pre mimoriadny nárast počtu kamiónov. Aktuálne čakacie doby: Vstup: Vyšné Nemecké - osobná doprava: 180 minút Výstup: priebežne nákladná doprava: 360 minút priebežne Ubľa - 240 minút priebežne. Colníci posilnili výkon služby a podľa možností je nasadený okrem stacionárneho aj mobilný skenovací systém, ktorý bežne zabezpečuje kontroly vozidiel v iných územných obvodoch v rámci Slovenska a v týchto dňoch vypomáha na hranici. V priebehu dnešného dňa vybavili colníci na vstupe z Ukrajiny do 12.00 hod. v Ubli 181 vozidiel a 600 cestujúcich, vo Vyšnom Nemeckom 300 osobných vozidiel, 1318 cestujúcich a 107 nákladných vozidiel. Snahou colníkov je zabezpečiť plynulý prestup tovaru a osôb cez hranice pri dodržaní platných predpisov tak, aby bola zaistená bezpečnosť a ochrana obyvateľov.

Na hraničných priechodoch boli po rekonštrukciách vytvorené podmienky pre prestup cestujúcich zodpovedajúce moderným štandardom vrátane hygienických zariadení určených pre cestujúcu verejnosť. Žiaľ, v týchto dňoch vo Vyšnom Nemeckom opäť zdemolovali niektoré toalety určené pre cestujúcich. Žiadame preto všetkých cestujúcich o trpezlivosť a slušné správanie, aby zariadenia určené pre verejnosť mohli byť využívané štandardným spôsobom všetkými cestujúcimi a nespôsobovali tak nepríjemné situácie druhým.  Situáciu na hraničných priechodoch priebežne sledujeme a vodičov budeme informovať prostredníctvom www.financnasprava.sk Infoservis/Hraničné priechody–čakacie doby a prostredníctvom hromadných komunikačných prostriedkov.

Tlačová správa



Uverejnené: 20.04.2017 14:28:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.