files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejové Slovensko opäť raz povstalo

Hokejové Slovensko opäť raz povstalo. Tentoraz to nebolo po výsledkoch „zlatej generácie“ okolo Bondru či Šatana, ale po výkonoch doteraz neznámych mladíkov. Pri domácom šampionáte hráčov do 18 rokov v Poprade či Spišskej Novej Vsi slovenskí mladíci pobláznili celú krajinu a ukázali, že náš hokej ešte nemusí spadnúť tam, kde ho niektorí už dávno posielajú.

Foto: hokej.sk

Áno, týmto chlapcom môže patriť budúcnosť. Zapamätajme si teda mená ako Liška, Ružička, Fafrák, Krivošík, Hrehorčák, Feherváry a dúfajme, že aj Michalovčana Pavla Regendu. Tí všetci zanedlho môžu nahradiť generáciu, ktorá je už dlhšie na odchode. Slovenskí mladíci počas týždňa nielenže do posledného miesta vypredali popradský štadión, ale pripútali aj ľudí k obrazovkám tak, ako sa to „cigerovcom“ nepodarilo už dlho. Nie tým, že hrali doma, ale svojimi výkonmi, ktorými ukázali, že slovenský hokej má na čom stavať. Vytúžená medaila z toho napokon nebola. Po tom, čo mladí Slováci v základnej skupiny hrali vyrovnanú partiu s Fínskom (4:5), Kanadou (3:4 po predĺžení) zdolali Lotyšov (4:0) a Švajčiarov (2:1), nestačili vo výbornom štvrťfinálovom zápase na Rusko, ktorému podľahli 2:3 po predĺžení. Chlapci tak síce vytúžený cenný kov nezískali, no pre niektorých aj tak ostali zlatí... Dokázali totiž to, v čo už asi nikto nedúfal. Rozpútať ďalšiu hokejovú horúčku na Slovensku. Ročník 1999 ukázal, že je na čom stavať. Ukázal, že slovenský hokej má stále šancu, aby zažil medailové žatvy z majstrovstiev sveta, tak ako tomu bolo na začiatku tretieho milénia.

Mládežnícky šampionát do osemnásť rokov, ktorý vyvrcholil počas minulého víkendu, sa vydaril. Spišská Nová Ves aj Poprad predviedli, že sú hokejovými mestami a diváci si prišli na svoje. Videli sme viaceré vychádzajúce hviezdy svetového hokeja, o ktorých určite ešte počuť budeme. Najlepším konštatovaním však je, že sa nestratili ani mladí Slováci. Družina trénera Norberta Javorčíka nesklamala ani v jednom zápase a buďme radi, že sa predviedli a ukázali, že je na čom v slovenskom hokeji stavať. Nech bože dá tentoraz nedalo, no do budúcnosti sme prišli na to, že slovenský hokej opäť za niečo môže stáť. A toto je najlepšie konštatovanie z celého šampionátu. Verme teda, že takýchto povstaní bude ešte viac a v budúcnosti možno aj s lepším, medailovým koncom.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.04.2017 14:11:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.