files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa ulovila tretiu najlepšiu strelkyňu WHIL

Aj keď sa sezóna 2016/2017 pre nich ešte neskončila, v Iuvente Michalovce už pilne pracujú na tej nastávajúcej. A majú už aj prvú známu posilu. Po tom, čo pred pár týždňami uzrela svetlo sveta správa o odchode ukrajinskej pivotky Oľgy Perederijovej do Krimu Ľubľana, sa vedenie klubu začalo obzerať po náhrade za aktuálne jednu z najlepších hráčok WHIL. Našli ju v podobe tretej najlepšej strelkyne WHIL Nikolety Trúnkovej. Iba osemnásťročná slovenská juniorská reprezentantka, v súčasnosti hráčka ŠKP Bratislava, sa s vedením Iuventy dohodla v týchto dňoch na trojročnom kontrakte.

Podobný typ ako Perederijová

Robustná pivotka upútala hlavne počas marcovej kvalifikácie junioriek o postup na majstrovstvá Európy do Slovinska, ktorá sa hrala v Chemkostav aréne. Trúnková ukázala výbornú hru v obrane, ako aj rýchly prechod do útoku. Bola efektívna aj strelecky a celkovo bola líderkou nášho reprezentačného družstva. „Práve počas kvalifikácie sme dotiahli jej príchod. Vedeli sme už dlhšiu dobu, že Oľga Perederijová je na odchode. Nastala pre nás teda obdobná situácia ako pred dvoma rokmi, keď sme vedeli, že na odchode je Dominika Horňáková. Mali sme dostatok času zháňať za ňu náhradu. Teraz môžem povedať, že Perederijovú sme vtedy mali podpísanú už niekoľko mesiacov dopredu pred začiatkom novej sezóny,“ podotkol športový riaditeľ Jaroslav Čúrny, ktorý následne k príchodu slovenskej juniorskej reprezentantky dodáva. „Naša voľba padla práve na Nikoletu Trúnkovú. Tá v tejto sezóne potvrdila svoje kvality, či už v juniorskej reprezentácii, kde bola ťahúňom tímu, ale aj v lige, kde sa stala treťou najlepšou strelkyňou. Navyše, je to typologicky podobný typ hádzanárky ako Perederijová. Nahradiť Oľgu bude veľmi ťažké, pretože ide podľa môjho názoru o najlepšiu hráčku WHIL, no ja verím, že Trúnková spolu s našou odchovankyňou Vladimírou Kišíkovou sa o to pokúsia.“

Predlženie kontraktov u Holešovej a Habánkovej

Práve cesta so slovenskými hráčkami je tá, ktorú chcú v najbližších mesiacoch a rokoch raziť v tíme už osemnásobného víťaza WHIL. „Nehovorím, že to bude iba s hráčkami zo Slovenska, pretože v tíme potrebujete na určité posty aj legionárky. Ich počet však v budúcej sezóne výrazne klesne,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy. Ten sa v minulých dňoch dohodol na predĺžení zmlúv aj s dvojicou slovenských reprezentantiek Máriou Holešovou a Veronikou Habánkovou.

Veronika Habánková pri podpise novej zmluvy (foto facebook iuventa michalovce)

Dvadsaťštyriročná kridelníčka Holešová sa dohodla s klubom na jednoročnom predĺžení kontraktu, o tri roky mladšia ľaváčka Habánková dokonca na dvojročnom. „Je to v súlade so stratégiou, ktorú sme zvolili pre najbližšie sezóny. Chceme pracovať prevažne so slovenskými hráčkami, respektíve našimi odchovankyňami. Spomenuté dievčatá tu prišli pred piatimi rokmi, prešli si postupne starším dorastom, juniorkou, prvými zápasmi v áčku. V ňom sa postupne etablovali na kľúčové hráčky. Ony sú spokojné tu, my sme spokojní s nimi, spokojná je s nimi, dúfam, aj slovenská reprezentácia, takže nebol dôvod túto spoluprácu rušiť. Tak Holešová, ako aj Habánková ukázali, že patria do družstva a preto sme sa rozhodli s nimi predĺžiť spoluprácu o ďalšie obdobie,“ poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2017 11:29:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.