files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pod Čebraťom im ruže nekvitli

Futbalistom MFK Zemplín sa proti tímu MFK Ružomberok v tejto sezóne absolútne nedarí. S „Ružou“, ktorej aktuálne patrí tretie miesto a bojuje tak o pohárovú Európu, totiž v stredu prehrali aj tretí zápas, keď pod Čebraťom ťahali za kratší koniec po výsledku 1:3.

Smolná päťminútovka

Michalovčania začali proti favoritovi nebojácne a v prvej polhodine boli lepším tímom. Kľúčové momenty zápasu nastali krátko po uplynutí polhodiny hry. Pre zranenie musel odstúpiť Kavka a krátko pred striedaním v 32. minúte otvoril skóre Jakub Mareš. Zemplínčania sa nestihli z prvého úderu ani spamätať a po strele Tomáša Ďubeka inkasovali o päť minút neskôr po druhýkrát. „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Obrovská škoda zranenia Petra Kavku. Hrali sme oslabení, čo súper využil. My sme chceli hneď striedať, no nestihli sme to. Bol to taký ľahký gól a o tom druhom ani nehovorím. Lopta sa odrazila od stojaceho hráča v múre. Spomenutá päťminútovka výrazne ovplyvnila dej zápasu, keďže sme inkasovali dva lacné góly,“ skonštatoval tréner michalovského celku Anton Šoltis.

Pod Čebraťom bol z Michalovčanov gólovo úspešný akurát Filip Serečin

Aj keď Zemplínčania neboli horším tímom ani v druhom polčase, po ďalšom góle Jakuba Mareša boli súci na uterák. Situácia ich ale nezlomila. Pozitívom bolo, že sa aj naďalej snažili vrátiť do zápasu. Odmenou im napokon bol strelený gól Filipa Serečina, ktorým iba korigovali konečný stav na 1:3 v ich neprospech. „Už predtým sme mali tri možnosti na gól. Teší ma fakt, že sme sa nezlomili. Chlapci aspoň mohli vidieť, že sa s každým súperom hrať dá. Chýba nám ale efektivita v zakončení. Práve v tom je rozdiel medzi nami a tímami, ktoré sú pred nami. Ružomberok nebol lepším, povedal by som, že my sme boli nebezpečnejší, no je to všetko o efektivite. Keď sú v šanci naši súperi, dokážu ju využiť, my nie. Pracujeme na tom, aby sa to zmenilo. Aj teraz ste mohli vidieť, že prvú šancu sme mali my. Keby ju Filip Serečin premenil, zápas sa vyvíja inak, no ako hovorím, na keby sa nehrá... Zápas v Ružomberku bol opäť pre nás poučením a verím, že si z neho chlapci zoberú to, čo majú. Takisto musíme pracovať aj na defenzíve, pretože nemôžeme dostávať také ľahké góly, aké sme inkasovali v Ružomberku,“ pokračoval Anton Šoltis.

Voľno im padne vhod

Na michalovských futbalistov teraz čaká voľnejší program. Nasledujúci víkend sa totiž Fortuna liga nehrá (v pondelok je na programe v Poprade finále Slovnaft Cupu), v hre tak budú až v sobotu 6. mája, kedy sa predstavia na pôde novopečeného majstra MŠK Žilina. „Voľno nám určite padne vhod. Aj v Ružomberku nám chýbali kvôli chorobám Šimčák s Dankom, Igor Žofčák nastúpil iba so sebazaprením. Mal zvýšenú teplotu a aj preto sme ho cez polčas striedali. Ukázal, že je správnym kapitánom, pretože aj napriek chorobe chcel hrať. Nasledujúce voľné dni nám teda prídu vhod. Chlapci dostali voľno až do konca týždňa a od pondelka sa začíname pripravovať na Žilinu,“ uviedol k aktuálnemu programu Michalovčanov ich tréner Anton Šoltis.

Igor Žofčák nastúpil v Ružomberku aj napriek horúčkam

 

Osmu priečku si chcú udržať

Dokonca súťažného ročníka ostáva odohrať ešte štyri kolá. Zemplínčania absolvujú tri zápasy, v ktorých si zmerajú sily so spomenutou Žilinou, Spartakom Trnava, ktorý v tejto sezóne dvakrát zdolali a svoju druhú sezóna v najvyššej súťaži ukončia na Pasienkoch v súboji so Slovanom Bratislava. „Je to veľmi náročný program. Ide totiž všetko o ťažkých súperov, ktorí sú v tabuľke pred nami. Žilina je už istým majstrom, takže uvidíme, v akej zostave proti nám nastúpia. Bez ohľadu na to, chceme tam uhrať dobrý výsledok. Uvidíme, čo nám súper dovolí. S Trnavou sa nám v tejto sezóne darí, takže verím, že to tak bude aj naďalej. So Slovanom Bratislava sme v jari hrali už trikrát, trikrát sme s nimi odohrali vyrovnané zápasy, no s troma prehrami. Chce sa mi veriť, že do štvorice budeme úspešní a nejaký bodík si od nich prinesieme,“ podotkol Anton Šoltis.

Anton Šoltis ešte sezónu hodnotiť nechce. Na jeho zverencov totiž ešte čakajú tri zápasy

Michalovčanom aktuálne patrí v tabuľke ôsme miesto, keď na deviatu Senicu majú náskok štyroch bodov (tá má o zápase menej), desiate Zlaté Moravce majú na jich stratu ôsmych bodov (aj o dva odohrané zápasy menej). „Túto priečku si rozhodne chceme udržať. Bolo by to pre chlapcov aj zadosťučinenie za to, že pred sezónou ich dávali na desiate či jedenáste miesto. Myslím si, že pre michalovský futbal by to bolo dobré umiestnenie. Zatiaľ je to našliapnuté dobre, no hodnotiť sezónu ešte nechceme. Čakajú nás totiž ešte tri zápasy,“ dodáva na záver michalovský kormidelník.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.04.2017 15:58:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.