files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Chemkostav aréne všetko podľa predpokladov, Iuventa blízko finále

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú blízko k svojmu ôsmemu národnému finále v rade. Zverenky trénera Františka Urbana totiž naplnili papierové prognózy a po dvoch víkendových výhrach (27:20 a 33:27) nad HK Slávia Partizánske vedú v semifinálovej sérii 2:0. V piatok tak budú na pôde súpera premieňať prvý finálový mečbal.

Aj keď sa v sobotu a nedeľu v Chemkostav aréne stretli súperi, ktorých po pätnástom ročníku WHIL delilo desať priečok a dvadsať osem bodov, až taký výrazný rozdiel na palubovke vidieť nebol. Hostky tak uhrali v Michalovciach prijateľné prehry. „Zápasy sa mi hodnotia nad očakávanie. Nečakali sme, že rozdiel bude až taký nízky. Samozrejme, aj z našej strany boli technické chyby, či nepremenené šance. Keby sme im predišli, dostali by sme ešte menej gólov,“ skonštatovala po dvojzápase hrajúca trénerka HK Slávia Zuzana Hollá, mimochodom bývalá hráčka Iuventy.

Ťažko sa hrá na päťdesiat útokov

Spokojnosť s výsledkami a vývojom série, no nie s priebehom zápasov, vyslovil tréner michalovskej Iuventy František Urban. Toho mrzelo hlavne to, že družstvo sa nedokázalo dostať do tempa. „To, že budeme viesť 2:0 na zápasy asi očakával každý. Môžem vyzdvihnúť obranu. V určitých fázach to dievčatá zvládali nielen po taktickej stránke, ale videl som aj improvizáciu. Nefungoval nám však prechod do útoku, takisto sme nepremenili viacero šancí,“ podotkol František Urban, ktorý následne dodáva dôvody nespokojnosti. „Ťažko sa hrá na päťdesiat útokov. Minútu a pol sa sústredíte na obranu, potom príde nejaká odrazená lopta, vymyslené dve minúty či sedmička a môžete brániť zase. Takéto zápasy sa preto hrajú veľmi ťažko...“ Očakával michalovský tréner vyššie ako sedem či šesťgólové víťazstvo? „Každý duel je iný, play-off je v tomto smere nevyspytateľné. Partizánske urobilo všetko preto, aby tie výsledky boli najnižšie. Prišli aj so skúsenou Súlovskou, boli navyše dobre pripravené. Nie všetky moje hráčky mali svoje dni. Keby to tak nebolo, určite zápasy skončia vyšším rozdielom v náš prospech,“ podotýka František Urban.

Sériu dlho naťahovať nechcú

Po dvoch povinných domácich víťazstvách Iuventy sa teraz séria sťahuje do obuvníckeho mesta. Michalovský lodivod verí, že sa so svojimi zverenkami bude domov vracať už po piatkovom treťom zápase. „Všetko to záleží iba od nás. Musíme mať nielen svetlé chvíle, ale potrebujeme odohrať kvalitný úsek zápasu, to jest nejakých štyridsať minút bez výpadkov. V prvých dvoch zápasoch sme sa nevedeli od súpera odpútať skôr, čo malo za dôsledok, že sa držal v hre o dobrý výsledok. Na to si budeme musieť dať pozor. Nemôžeme to držať na dvoch, či troch góloch, ale musíme rozhodnúť skôr. Sériu ale rozhodne nechceme naťahovať a naším cieľom bude rozhodnúť už v piatkovom treťom zápase. Všetko je to však ako som povedal iba na nás. Záleží ako sa k tomu postavíme,“ poznamenal na margo ďalšieho vývoja v sérii František Urban.

Dve relatívne nízke prehry dávajú Partizánčankám aspoň šancu myslieť na obrovské prekvapenie. Dosiahnu ho v domácom prostredí? „Iuventa je favoritom nielen semifinálovej série, ale celého play-off. Majú najlepšie podmienky, či káder k tomu, aby získali bez problémov ďalší titul. My môžeme iba prekvapiť. Sústredíme sa na nás, na náš výkon. Chceme do kádra začleniť mladšie hráčky. Potrebujeme to nejako naštartovať, aby to fungovalo aj v budúcej sezóne. Určite však chceme Iuventu u nás doma potrápiť,“ dodáva hrajúca trénerka HK Slávia Zuzana Hollá.

Fakty z víkendu

1. zápas

Iuventa Michalovce - HK Slávia Partizánske 27:20 (12:8)

Pok. hody: 7/5 - 4/4, vylúčené: 4 - 1. Rozhodovali: Klus a Rudinský, 500 divákov

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 4, Holešová 1/1, Rebičová 1, Nagyová 3, Habánková 5/1, Schusterová 1, Wollingerová 1, Dziurová, Dubovcová 1, Bajčiová 3/1, Perederijová 7.

HK SLÁVIA: Súlovská, J. Michnová - Karásková, Králová 2, Szokeová 2, Bohunská, Mináriková, Geričová 3/2, Španihelová, Michnová 9/2, Hollá 3, Hullmanová 1.

2. zápas

Iuventa Michalovce - HK Slávia Partizánske 33:27 (16:9)

Pok. hody: 3/3 - 4/3, vylúčené: 6 - 2, ČK 60. Černovová (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Daňo a Sabol, 350 divákov

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 2, Holešová 2, Rebičová 1, Nagyová 4, Habánková 8/3, Schusterová 1, Wollingerová 5, Dziurová, Dubovcová 5, Bajčiová, Perederijová 5.

HK SLÁVIA: Súlovská, J. Michnová - Karásková 1, Králová 4, Szokeová 4, Bohunská, Mináriková, Geričová 11/3, Španihelová, Michnová 4, Hollá 3.

Peter Brendza   



Uverejnené: 02.05.2017 09:54:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.