files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O víťazný hetrik prišiel na posledných kilometroch, novým šampiónom Miroslav Ilavský

O tretie víťazstvo v rade sa na 33. ročníku Podvihorlatského maratónu pokúšal Tomáš Kopčík. Štyridsaťosemročný Trnavčan mal všetko rozrobené tak, aby sa mu to podarilo. Spolu s Miroslavom Ilavským viedol prakticky od začiatku pretekov a s nástrahami trate, ktorá vedie od Michaloviec cez Hollého ulicu na Sobraneckú cestu, cez Zalužice, Lúčky, Závadku, Hnojné, Jovsu, Kusín, Klokočov a Kalužu späť do Michaloviec, kde je pred Mestským úradom cieľ pretekov, sa teda vysporiadávali spoločne. Na posledných kilometroch ale prišiel útok o devätnásť rokov mladšieho Dubničana, na ktorý už Kopčík nestihol reagovať a do cieľa tak prišiel presne s minútovou stratou na Miroslava Ilavského.

Tomáš Kopčík sa ťahal s Miroslavom Ilavským od začiatku pretekov...

...spolu boli ešte aj v Klokočove

Nepomohol ani o štyri minúty lepší čas ako minulý rok

Dvojnásobný víťaz pretekov bol ale spokojný. „Urobil som všetko preto, aby som vyhral do tretice. Čas mám o štyri minúty lepší, ako minulý rok, takže si nemám, čo vyčítať. Dnes tu bol lepší súper, ktorý je o devätnásť rokov mladší. Už, keď som vedel, že tu Miro bude štartovať, považoval som ho za favorita číslo jeden,“ zdôraznil po príchode do cieľa Tomáš Kopčík. Ten sa s Miroslavom Ilavským držal plece pri pleci prakticky celé preteky. Až tesne pred príchodom do Michaloviec získal Ilavský náskok, ktorý do konca pretekov nestratil. „Ja som sa na neho nesústredil, sústredil som sa na svoj výkon. Vedel som, že v smerom do kopca je silný a práve tam mi ušiel. Nedávno mal v Bratislave výborný polmaratón a bol tu dnes favorit. Túto pozíciu aj potvrdil,“ pokračoval víťaz Podvihorlatského maratónu v rokoch 2015 a 2016.

Miroslav Ilavský prišiel do cieľa v čase 2:42:12...

... Tomáš Kopčík presne o minútu neskôr

Nový šampión chce prísť aj o rok

Prišiel, videl, zvíťazil. Tridsaťročný rodák z Dubnice Miroslav Ilavský vedel o druhom najstaršom maratóne na Slovensku, ako aj o tom, že na ňom dvakrát po sebe zvíťazil jeho kamarát Tomáš Kopčík. Chcel si ho teda skúsiť aj on a na prvýkrát hneď nenašiel premožiteľa. „S Tomášom sa poznáme dosť dlho. Porazil ma pred dvoma rokmi v Senici, ja som mu to vrátil v Bratislave a aj teraz. Vedel som o jeho kvalitách a aj som predpokladal, že vývoj pretekov bude taký, aký bol,“ zdôraznil víťaz Podvihorlatského maratónu, ktorý svojmu súperovi ušiel na 38 kilometri. „Išli sme plece pri pleci prakticky od začiatku. Bolo to buď alebo. Tak ako som nastúpil ja, mohol aj on. Bolo to určite aj o šťastí,“ pokračoval Miroslav Ilavský. Ten nevylučuje svoj štart aj v budúcom roku. „Určite by som chcel prísť aj o rok. Ak sme prídem, určite sa pokúsim o zopakovanie triumfu. Organizácia pretekov je na výbornej úrovni, spokojný som bol aj s traťou,“ dodal na záver Miroslav Ilavský, ktorý trať zabehol za 2:42:12.

Výsledky pretekov

1. Miroslav Ilavský (Jogging Klub Dubnica) 2:42:12, Tomáš Kopčík (Trnava) 2:43:12, 3. János Zabari (T.F.S.E.- A-TOMSPORT) 2:47:08. Kompletné výsledky tu

Kompletné výsledky Michalovského polmaratónu

Kompletné výsledky Polmaratónskej štafety

Fotogaléria

Peter Brendza



Uverejnené: 03.05.2017 10:20:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.