files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sezónu ako z rozprávky mu zmaril posledný zápas, aj tak prevláda spokojnosť

Mohla to byť pre neho sezóna ako z partesu. Stredný útočník Patrik Huňady pred sezónou vymenil materský HK Dukla Michalovce za ďalšieho účastníka Budiš ligy HC 07 Detva a zrejme urobil dobre. Najskôr sa v semifinále play-off tešil z vyradenia bývalých spoluhráčov, potom vyhral celú prvú ligu a nakoniec do posledných chvíľ bojoval o najvyššiu súťaž.

 

Prestup neľutuje

Iba dvaja Michalovčania si v sezóne 2016/2017 zahrali v Tipsport lige. Okrem Petra Boltuna, ktorý sa už je stálicou v tíme HC Košice, to bol aj dvadsaťpäťročný Patrik Huňady. Ten si zahral baráž o najvyššiu súťaž v drese Detvy a bol dosť blízko k postupu. Podpoľancom chýbalo jedno víťazstvo... „Po poslednom zápase a prehre v Trenčíne, ktorá rozhodla, že v Extralige ostáva Dukla, som síce cítil smútok, no odstupom času treba povedať, že sezóna bola výborná. Spravili sme pekný výsledok, keď sme vyhrali celú ligu a iba jeden zápas nás delil od postupu do najvyššej súťaže. Keby sme ho hrali doma, určite ho zvládneme lepšie. Veľká vďaka divákom, ktorí boli fantastickí počas celej sezóny. Aj do Trenčína prišlo cez 300 našich priaznivcov, za čo im patrí obrovská vďaka. Ešte som asi také publikum, ako v Detve nezažil,“ skonštatoval Patrik Huňady, ktorý pred sezónou uprednostnil detviansku výzvu pred ponukou rodných Michaloviec. „Nie je to až tak pravda. Od Michaloviec som síce dostal ponuku, ale bolo to až v polovici júna, kedy som už mal podpísanú zmluvu v Detve. Pán Ľupták sa mi ozval hneď po skončení predminulej sezóny, či by som nemal záujem hrať v jeho tíme. Zobral som si čas na rozmyslenie a následne sme sa dohodli. Cieľ bol jasný - vyhrať prvú ligu a postúpiť do Tipsport ligy. To sa síce nepodarilo, no aj tak svoj prestup do Detvy neľutujem.“

 

Chlieb sa lámal už v prvom zápase

Práve Michalovčania sa s Detvancami striedali na prvom mieste v tabuľke. Ani jedno družstvo však základnú časť nevyhralo, rybník obom vypálil v závere základnej časti famózny Prešov. To teda spôsobilo, že druhá Detva a tretie Michalovce si v semifinále zmerali sily v boji nielen o miestenku do finále prvej ligy, ale aj o to, kto si zahrá v baráži o Tipsport ligu. V dramatickej sérii, ktorej nechýbalo asi nič, rozhodol až piaty zápas v Detve, kde domáci vyhrali 4:1 a v sérii 3:2. K nemu ale nemuselo dôjsť. Michalovčania totiž na ľade súpera v prvom stretnutí viedli desať minút pred koncom 4:1, nakoniec ale prehrali 4:5. Keď následne vo štvrtom zápase nevyužili možnosť rozhodnúť doma, urazili tým šťastenu a tá si sadla na súpera. „Zlom série nevidím vo štvrtom stretnutí, ale v tom prvom. Na to, že sme v posledných minútach otočili z 1:4 na 5:4 nezabudnem asi nikdy,“ podotkol k vyradeniu svojho bývalého klubu Patrik Huňady a k semifinálovej sérii následne dodáva. „Ja som si ju určite užil. V hľadisku bolo v Michalovciach veľa ľudí, ktorí mi fandili. Vo štvrtom súboji sme hrali síce s nožom na krku, no boli sme výborná partia, čo sa v onom zápase prejavilo. Rozhodla podľa mňa naša zohratosť a to, že sme hrali srdcom. Michalovčanom na môj vkus prišlo pred play-off veľa hráčov, čo im skôr uškodilo ako pomohlo.“

Ostáva pod Poľanou

Šikovný stredný útočník môže sezónu z hľadiska tímu hodnotiť úspešne. Ako ale vidí svoje individuálne výkony? „Bodov mohlo byť aj viac,“ podotkol Huňady, ktorý v základnej časti zaznamenal osemnásť bodov za päť gólov a osem asistencií, ku ktorým pridal dva kanadské body v play-off a tri v baráži. „Káder sme mali vyskladaný veľmi dobre. Boli tam hráči, ktorí sa starali o strieľanie gólov, ja som mal skôr úlohy týkajúce sa defenzívy. Tréner Miroslav Chudý ma využíval na oslabenia, ako aj na dôležité vhadzovania. So stráveným časom na ľade som určite spokojný, pretože som hral aj v situáciách, kedy sa lámal chlieb,“ dodáva k sezóne Patrik Huňady.

 

Mimochodom, v Michalovciach prichádza k veľkým zmenám. Nemôže to byť pre neho signál k návratu na rodnú hrudu? „Spokojnosť bola na oboch stranách, takže ostávam v Detve. Čo sa týka Michaloviec, verím, že chystané zmeny budú pozitívne. Momentálne sa ale začínam pripravovať na novú sezónu a sústredím sa na Detvu, s ktorou by som rád obhájil titul,“ podotkol Huňady, pre ktorého to bolo už druhá zlatá medaila. Prvú, ešte cennejšiu za slovenský titul, získal v sezóne 2012/2013 vo Zvolene.

Omladenému výberu fandí, favoritom č.1 Kanada

Hokejoví priaznivci sa od piatka prilepia k televíznym obrazovkám. V nemeckom Kolíne nad Rýnom a vo francúzskom Paríži sa totiž začínajú majstrovstvá sveta v ich najpopulárnejšom športe. Slovenský výber tentoraz na šampionát cestuje v poriadne omladenom výbere a po prvýkrát dokonca bez hráča z NHL. Aj preto nejeden priaznivec nad omladinou trénera Zdena Cígera zlomil ešte pred úvodným buly palicu. To ale nie je prípad Patrika Huňadyho. „Verejnosť dosť dlho volala po omladení reprezentácie a keď k tomu konečne prichádza, tak sa nadáva. Ja osobne sa omladeniu veľmi teším. Tímu fandím a želám, aby dosiahol úspech. Čo sa týka favoritov na zisk titulu majstra sveta, pre mňa je číslom jeden Kanada,“ poznamenal k blížiacemu sa šampionátu Patrik Huňady.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.05.2017 09:50:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.