files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Svit vymenil za Nitru, v Extralige sa chce presadiť ešte viac

Michalovských odchovancov v najvyššej basketbalovej súťaži veľa nevidno. V súčasnosti háji michalovské farby v Extralige iba dvadsaťročný Roman Skvašik. Stodeväťdesiatpäť centimetrov vysoký kridelník či pivot v minulej sezóne vletel do extraligových vôd v drese Svitu a rozhodne sa neutopil. Basketbalová bašta s ním predĺžila zmluvu o ďalší rok, no tentoraz „Skvašo“ veľa šancí nedostal. Aj preto zvolil zmenu, keď Svit vymenil za Nitru, kde odišiel na hosťovanie.

„Potreboval som jednoducho zmenu,“ rozhovoril sa dvadsaťročný odchovanec michalovského basketbalu, ktorý následne k zmene dresu v priebehu sezóny dodáva. „Po necelých dvoch sezónach som chcel stabilne hrávať, nie sedieť na lavičke. Odchod do Nitry bol teda v tomto smere veľmi dôležitý, nechcel som totiž ďalší čas herne stagnovať. Ďakujem Nitre, ako aj trénerovi Urbanovi, že mi dal šancu a takisto vedeniu Svitu, že mi dovolilo hosťovanie v inom extraligovom tíme.“

Konto bývalého klubu zaťažil dvadsiatimi bodmi

Roman Skvašik neriešil ani to, že zatiaľ čo BK Iskra Svit sa pohyboval v strede tabuľky, MBK SPU Nitra bol beznádejne posledný. „Nitra sa už od začiatku pohybovala na spodku tabuľky. V priebehu sezóny tam došlo k viacerým zmenám, či už na hráčskych a aj trénerských postoch. Súťaž dohrávali okrem dvoch legionárov iba mladí Slováci. Ambície tam už neboli žiadne, mohli sme len prekvapiť. Hral som v priemere dvadsať minút za zápas, čo bol oproti môjmu pôsobeniu vo Svite obrovský nárast. Mojím cieľom bolo presvedčiť seba aj okolie, že vo mne je lepší hráč, ako ten, čo sa ukazoval v predchádzajúcich zápasoch,“ podotkol Roman Skvašik.

Ten mal v Nitre v priemere 6,5 bodu na zápas, čo pre mladíka nie je najhoršie vysvedčenie. „Nedá sa úplne povedať, že som celú časť v Nitre odohral dobre. Videl som aj rezervy, na ktorých chcem popracovať a takisto aj to, že koľko práce má ešte čaká, aby bol zo mňa komplexnejší hráč. Boli aj zápasy, ku ktorým by som sa nepriznal. Na druhej strane, niektoré som si poriadne užil, ako napríklad proti Karlovke Bratislava, alebo doma proti Svitu, ktorému som strelil dvadsať bodov,“ uviedol Roman Skvašik k súboju s tímom, ktorého je stále zmluvným hráčom, keďže v Nitre bol iba na hosťovaní.

Momentálne „oddychuje“ doma

Dvadsaťročný odchovanec michalovského basketbalu tak má za sebou druhú, z pohľadu individuálnych štatistík vydarenejšiu sezónu. „Zo začiatku som si v najvyššej súťaži musel zvykať na tvrdší tréningový proces. Presadiť sa v Extralige bolo jedným z mojich čiastkových cieľov. Budem rád, keď sa moja minutáž na palubovke bude dvíhať každým rokom,“ podotýka Roman Skvašik, ktorý momentálne ešte nevie, kde bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť. „Papierovo som hráčom Svitu, pretože v Nitre som bol iba na hosťovaní. Nitra však bude mať v mojej budúcnosti takisto dôležité slovo, keďže si môže uplatniť opciu. V budúcnosti by som možno skúsil aj zahraničie. Baví ma spoznávať svet a keď by to malo byť popri basketbale, určite by to bolo skvelé. Na druhej strane, momentálne je mojím cieľom uplatniť sa na slovenských palubovkách, kde vidím svoju najbližšiu budúcnosť,“ naznačuje Roman Skvašik svoju najbližšiu budúcnosť.

V tej vzdialenej má ďalší dôležitý cieľ. „Bol som mládežníckym reprezentantom Slovenska a rád by som si niekedy obliekol aj dres seniorskej reprezentácie. Je to snom každého basketbalistu a ja nie som výnimkou. K tomu ale vedie veľmi dlhá cesta. Uvedomujem si, že ma ešte čaká veľmi veľa práce,“ poznamenáva Roman Skvašik. Ten momentálne „oddychuje“ doma. „V týchto dňoch som začal individuálnu prípravu na novú sezónu. Chcem sa na ňu pripraviť čo najlepšie, aby som odovzdal na palubovke ešte lepšie výsledky, ako to bolo v práve skončenej súťaži. Trénujem s tímami 1. BK Michalovce. Som veľmi rád, že sa basketbal v Michalovciach rozrastá a verím, že raz dosiahne aj extraligovú úroveň,“ dodáva na záver bez piatich centimetrov dvojmetrový basketbalový talent.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.05.2017 14:53:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.