files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rytierska noc

Nie vždy sa žiaci vracajú po vyučovaní do školy s radosťou. Na ZŠ s MŠ v Zalužiciach , ale tomu tak nebolo. Z piatka 11. júna 2010 na sobotu sa piataci, šiestaci a siedmaci vrátili po vyučovaní do školy, aby mohli prežiť čarovnú noc rytierov.


Vydarený projekt

Táto rytierska noc bola zavŕšením projektu Aj tak budem rytierom z programu Školy pre budúcnosť z Nadácie Orange. P. uč. Jurčenková, p.uč. Macková, p.uč. Hajdóková a p.uč. Fejková vyzdobili spolu so žiakmi triedu žiackymi projektovými prácami i balónmi. O 19:00 si žiaci  doniesli spacie vaky, karimatky a plno vody i jedla a pripravili si svoje „spacákové postele“. V úvode koordinátorka projektu oboznámila deti s programom akcie. O ôsmej hodine večer sa žiaci s p. učiteľkami vybrali k brehom Zemplínskej šíravy a na stromy  pripevnili výstražné značky. Chceli tak ukázať ľuďom, ktorí tam chodia, aby chránili prírodu a neznečisťovali ju, pretože ich deti majú radi tieto miesta. Po návrate do školy boli žiaci rozdelení do troch skupín, ktoré hľadali poklad. Na ceste za pokladom museli zvládnuť mnoho úloh, za ktoré dostali indície. Následne z nich zostavili vety o troch významných ľuďoch – rytieroch (Ján Pavol II, Matka Tereza a Albert Schweitzer).

Deti spoznávali

Deti spoznali, že rytier nie je len osoba, ktorá bojuje mečom, ale aj osoba, ktorá koná dobro a pomáha ostatným. Lebo tieto cnosti sú základom rytierstva. Po nájdení pokladu si zbrojnoši obliekli svoje plášte, vzali do ruky štíty a začalo sa ich pasovanie. Každý vstupoval do kruhu sviečok, kľakol si a bol pasovaný. Potom v nočnom sprievode so sviečkami v rukách žiaci obišli školu a začalo sa opekanie pri vatre. Pomaly sa začalo brieždiť a rytieri sa vrátili do tried. Celú rytiersku noc prežili všetky deti ako praví rytieri. Bol to krásny záver projektu.
                                   Mgr. Anna Fejková



Uverejnené: 25.06.2010 19:03:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.