files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čo ešte chcete?

Už roky počúvam, že michalovskému športu sa darí. Už roky počúvam, že samospráva vytvára všetky podmienky na to, aby sa mu darilo a aby prekvital. Tak to aj je. Lenže. Na mieste stojí otázka, zaslúžia ši všetci športový boom, aký tu je? Zaslúžia si týždeň čo týždeň všetci vidieť vrcholový futbal, hokej či hádzanú? Už viackrát som sa presvedčil, že nie a tento víkend ma v tom zase len utvrdil.

Návštevy v Chemkostav aréne boli nedôstojné finále...

V Michalovciach momentálne prebieha rekonštrukcia zimného štadióna a takisto aj futbalového trávnika, čo spôsobuje, že hráči MFK Zemplín Michalovce celú jarnú časť nehrajú doma. Nič sa nedá robiť, je to daň za to, aby bol ich stánok pripravený na nasledujúce sezóny. Aj preto som si hovoril, že ľudia budú po športe hladní a konečne raz počas víkendu vypredajú Chemkostav arénu počas finálových zápasov Iuventy. Realita? V oboch zápasoch ani nie do polovice zaplnené tribúny... Finálovým zápasom zo športového hľadiska nechýbalo nič. Mali dramatickosť, emócie aj kvalitný herný prejav. Čo mu však chýbalo, bola divácka kulisa. Oba zápasy totiž sledovala ani nie z polovice zaplnená Chemkostav aréna, čo si aktérky finálových duelov absolútne nezaslúžili. Aj preto sa pýtam, čo ešte divák chce? Raz sa vyhovára na počasie, raz na iné akcie v meste, raz je to slabá úroveň zápasov, raz vysoké vstupné, raz ani neviem čo... Skrátka, vždy sa nájde dôvod neísť.

Áno, dávam za pravdu tvrdeniam, že vstupenky, hlavne na futbal, sú na michalovské pomery drahé. Áno, dávam za pravdu tým, ktorí tvrdia, že michalovským športovým klubom chýba marketing a lepší predaj ich produktu. Niekedy sa však pýtam, či sa to vôbec oplatí robiť. Či tá námaha bude za niečo stáť, keď ľudia aj tak neprídu a keď prídu, tak len si vybiť energiu na „chudákoch“ športovcoch. To, že na zápasoch michalovských celkov vládne komorná atmosféra je fakt. Ľudia niekedy prídu ako do divadla a čakajú prvý impulz od aktérov na palubovke. Keď ten neprichádza, prichádza z ich strany k viacerým urážkam, pretože najlepšie je asi sa vykričať na druhého. Prečo je to tak? Vraciam sa k úvodu článku. No asi si niektorí športový boom nezaslúžia. Asi potrebujú spadnúť na hubu, aby chodili na športoviská do okolitých miest a aby si konečne uvedomili, čo im Michalovce z hľadiska športu ponúkajú...

Peter Brendza



Uverejnené: 21.05.2017 15:57:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.