files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila o desať a má desiaty titul!!!

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v treťom finálovom súboji národného play-off na pôde HK Slovan Duslo Šaľa o desať gólov 28:18, v sérii zvíťazili 3:0 a stali sa tak po desiatykrát majstrom Slovenska.

Tretí finálový duel, ktorý mohol rozhodnúť o všetkom, začali lepšie domáce. V štvrtej minúte síce Wollingerová vyrovnávala na 2:2, následne ale prišla trojgólová šnúra Dusla, ktoré v deviatej minúte vyhrávalo 5:2. Iuventa ale odpovedala takisto trojgólovou šnúrou a keď sa v štrnástej minúte presadila z krídla Veronika Habánková, bola po prvýkrát v stretnutí vo vedení (6:5). Za Duslo síce odpovedala Bujnochová, no Iuventa opäť zaknihovala trojgólovú šnúru, ktorá ju dostala na koňa. Keď v 23.minúte Perederijová dala na 11:7, zobrala si lavička Šale oddychový čas. Po ňom síce presne mierila Bujnochová, Iuventa bola ale naďalej dominantnejším tímom. Svoju prevahu korunovala do konca polčasu ešte dvoma gólmi a prvé dejstvo tak vyhrala 13:8.

Favoritovi nevyšiel ani úvod druhého dejstva, no aj tak si udržiaval viacgólový náskok. Šalianky totiž dali vyniknúť brankárke Adriane Medveďovej, ktoré svoje spoluhráčky v kritických chvíľach podržala. Domáce síce znížili po góle Veselkovej v 36. minúte na 10:14, Iuventa ale kontrovala trojgólovou šnúrou a v 41. minúte viedla už 17:10. Šalianské hráčky ako tak zdvihli hlavy, znížili na 12:17, no v ďalších minútach už dianie na palubovke ovládli hostky. Tie postupne zvyšovali svoje vedenie a po desaťgólovej výhre 28:18, ktorú pečatila Jana Dziurová v záverečných sekundách, sa tak môže tešiť z jubilejného desaťgólového víťazstva.

Štatistika

Šaľa - Michalovce 18:28 (8:13)

Pok. hody: 2/2 - 3/1, vylúčené: 1:5. Rozhodovali: Mandák a Rudinský, 1000 divákov.

HK SLOVAN DUSLO: Krebsová, Haladiková, Ladicsová - Trochtová 4, Rácková 1, Klučková 3/2, Špendlová, Konigová, Pocsiková 2, Tulipánová, Bahylová 2, Tisajová, Blehová 1, Veselková 1, Bujnochová 4.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Holešová 2, Kišiková, Rebičová 2, Nagyová 1, Habánková 7/1, Wollingerová 3, Dziurová 1, Dubovcová 3, Bajčiová, Perederijová 6.



Uverejnené: 26.05.2017 20:13:17
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.