files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po desiatom titule príde k poriadnej obmene kádra

Aj súbojom o jubilejný desiaty titul majstra Slovenska a osamostatnenie sa na čele tímov, ktoré titul získali, by sa dala nazvať finálová séria medzi hádzanárkami Iuventy Michalovce a Slovanom Duslo Šaľa. Aj keď v prvých dvoch finálových dueloch hraných v michalovskej Chemkostav aréne Šaľa poriadne vystrčila rožky a zdalo sa, že doma môže favorita zaskočiť, pri Váhu sa nakoniec prekvapenie nekonalo. Iuventa zvíťazila 28:18, v sérii 3:0 na zápasy a desiaty titul tak získala ona.

Lepšie zápasy odohrali vonku ako doma

Michalovčanky cestovali do Šale za stavu 2:0 na zápasy. Doma sa síce nadreli, no nakoniec dvakrát vyhrali a pod tlak dostali svojho súpera. Ten to nakoniec neustál a v sérii prehral hladko 0:3, hoci až taká jednoznačné séria nebola. „Chlieb sa lámal v prvom zápase v Michalovciach, kde sme mohli vyhrať tak isto ako domáce hráčky aj my. Rozhodovalo sa v sedmičkách, kde bol šťastnejší súper,“ rozhovoril sa po skončení finálovej série tréner HK Slovan Duslo Michal Lukačín, ktorý však športovo uznal kvality už desaťnásobného majstra. „Je paradoxom, že sme lepšie zápasy odohrali v Michalovciach ako doma. Je to pre nás škoda, no nemáme sa za čo hanbiť. Skončili sme nakoniec v lige na treťom mieste, v rámci Slovenska sme si opäť zahrali finále. Chceli sme ísť aj vyššie, no Iuventa tohto roku neprehrala ani jeden zápas a preto je titul v správnych rukách,“ dodáva rodený Michalovčan na lavičke HK Slovan Duslo Šaľa.

Desiaty titul po desaťgólovom víťazstve

Tretí finálový duel pri Váhu sa na začiatku nevyvíjal v prospech favorita. Ten prehrával 2:5, no Iuventa vzápätí kontrovala štvorgólovou šnúrou. Hoci sa Duslu ešte podarilo vyrovnať, prišli ďalšie tri góly favorita, ktorý už do konca duelu skúsene držal vedenie vo svojich rukách. To nakoniec narástlo pri desiatom majstrovskom titule na symbolických desať gólov. „Je fakt sympatické oslavovať desiaty titul desaťgólovým víťazstvom,“ s úsmevom na perách začal svoje hodnotenie tréner Iuventy František Urban, ktorý následne dodáva. „Nemali sme najlepší vstup do prvého a ani do druhého polčasu. Naštartovala nás úspešnými zákrokmi Aďa Medveďová. Dievčatá následne išli v útoku na také zdravé riziko, čo nám vyšlo.“  

V sezóne bez jedinej prehry, mrzí európsky pohár

Michalovčanky ukončili sezónou už treťou obhajobou triple, keďže k majstrovskému titulu ešte predtým pridali aj Slovenský pohár a triumf v spoločnej česko-slovenskej súťaži WHIL. A bola to fakt impozantná sezóna, keďže v nej nenašli v rámci ligy ani raz premožiteľa a v riadnom hracom čase dosiahli iba dve remízy. Prvú v Moste, druhú v prvom finálovom dueli so Šaľou, ktorý museli rozhodnúť pokutové hody. „Som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Určite to nebola ľahká sezóna, no s tými ťažkými zápasmi sme sa vysporiadali dobre a teraz sa tak môžeme tešiť zo sezóny, ktorú ešte nikto predtým nemal,“ podotýka tréner, ktorý má na svojom konte už päť slovenským titulov. Okrem troch, ktoré získal s prvým tímom Iuventy má zlatú medailu aj ako asistent Jána Packu v sezóne 2012/2013 a ako tréner staršieho dorastu v nasledujúcej sezóne. „Sezónu sme mali bez prehry a boli iba dve remízy. Sklamaním je pôsobenie v pohárovej Európe. Povedzme si pravdu, ja nie som človek, čo sa hrá na nejakého alibistu. Mrzí má vypadnutie s Fehervárom. Ide však o tím, ktorý dlhodobo v rámci Maďarsku ukazuje svoju silu,“ dodáva František Urban azda jediné sklamanie z úspešnej sezóny.

Istotu nemá ani on

Po zisku desiateho titulu nastane v úspešnom tíme poriadna obmena kádra. Končí päť legionárok (Perederijová, Lafuenteová, Schusterová, Černovová, Dubovcová), ku ktorým pribudne aj slovenská reprezentačná brankárka Adriana Medveďová. Zatiaľ jedinou istou posilou, mimo vlastných odchovankýň, je slovenská juniorská reprezentantka Nikoleta Trúnková, ktorá prichádza z bratislavského ŠKP. Istotu zatiaľ nemá ani úspešný lodivod. „Mám zmluvu do 30. júna 2017. Už sme sa predbežne rozprávali, ale konkrétnu ponuku som ešte nedostal, takže uvidíme. V Iuvente sa robí kvalitná hádzaná za podpory perfektného sponzora a aj mesto nám vychádza v ústrety. V Michalovciach sú pre hádzanú na slovenské pomery vytvorené vynikajúce podmienky a preto by som rád v Iuvente pokračoval," uvádza lodivod, ktorý sa tretím majstrovským titulom vyrovnal svojim predchodcom Dušanovi Danišovi a aj svojmu učiteľovi Jánovi Packovi. My len dodávame, že od nástupu na trénerskú stoličku v Iuvente vo februári 2015 prehral so svojim tímom v rámci Čiech a Slovenska iba v troch zápasoch...

Prehľad doterajších majstrov Slovenska v hádzanej žien v ére samostatnosti:
1993/94: Jaspol Partizánske.
1994/95: Slovan Duslo Šaľa.
1995/96: Slovan Duslo Šaľa.
1996/97: Slovan Duslo Šaľa.
1997/98: Slovan Duslo Šaľa.
1998/99: HC SCP B. Bystrica.
1999/00: Slovan Duslo Šaľa.
2000/01: Slovan Duslo Šaľa.
2001/02: Slovan Duslo Šaľa.
2002/03: ŠK Zekon PSJ Chemkostav Michalovce.
2003/04: Slovan Duslo Šaľa.
2004/05: Slovan Duslo Šaľa.
2005/06: Iuventa Michalovce.
2006/07: Iuventa Michalovce.
2007/08: ŠKP Bratislava.
2008/09: ŠKP Bratislava.
2009/10: ŠKP Bratislava.
2010/11: Iuventa Michalovce.
2011/12: Iuventa Michalovce.
2012/13: Iuventa Michalovce.
2013/14: Iuventa Michalovce.
2014/15: Iuventa Michalovce.
2015/16: Iuventa Michalovce.
2016/17: Iuventa Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.05.2017 15:40:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.