files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odchádzajúce legionárky úprimne: V Michalovciach sme našli najlepší kolektív

V kádri desaťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra nastanú po úspešnej sezóne výrazné zmeny. Vedenie klubu sa rozhodlo ísť cestou slovenských hráčok a v kádri tak skončia skoro všetky legionárky. Zo šiestich, ktoré sa pričinili o obhajobu triple v tejto sezóne, zostane iba jedna. Na odchode sú Španielka Raquel Lafuenteová, Ruska Julia Černovová, Bieloruska Katarina Dubovcová, ale aj Chorvátka Slavica Schusterová, či jedna z najlepších hráčok celej WHIL, Ukrajinka Oľga Perederijová. Ostáva akurát  jej krajanka Jevgenija Levčenková, ktorá nedávno predĺžila kontrakt.

Tri z piatich legionárok (Lafuenteová, Černovová a Perederijová) prišli do Michaloviec v roku 2015. Išli síce do neznámeho, no svoj príchod do metropoly Zemplína si nevedia vynachváliť. „Svoj príchod do Iuventy určite neľutujem. Zažila som tu krásne dva roky, v ktorých sa na česko-slovenskej scéne vyhrali, čo sa dalo. Na Michalovce budem spomínať, čo sa týka klubu, ale aj celého mesta, iba v dobrom,“ zdôraznila Julia Černovová, na ktorej slová nadviazala aj Oľga Perederijová. „Moje ambície sa vyplnili na sto percent. Dostala som možnosť pravidelne hrávať. Takou čerešničkou na torte je šesť trofejí, ktoré sme tu získali. Som veľmi rada, že som dostala šancu hrať za Iuventu Michalovce.“

Obom legionárkam sa neodchádza z Michaloviec ľahko. „Určite nie! Našla som tu totiž najlepší kolektív, aký som kedy zažila. Za dva roky sme s dievčatami toho prežili veľa. Keby nešlo o moju kariéru, určite by som tu zostala. Chcem ale napredovať a posunúť sa ďalej,“ podotýka Perederijová, ktorá vo februári podpísala kontrakt so slovinským RK Krim Mercator Ľubľana pravidelným účastníkom hlavnej fázy Ligy majstrov.

O najlepšom kolektíve vo svojom živote hovorila aj Julia Černovová. Tá prišla do Michaloviec z ruskej Lady Togliatti, ktorá predtým prehrala finále ruskej ligy práve s Perederijovej Rostovom na Done. „Dievčatá mi budú strašne chýbať. Musím povedať pravdu, taký kolektív som ešte nezažila. Vôbec sme neboli delené na legionárky a Slovensky, všetky sme boli jeden kolektív, čo bolo fantastické,“ dodáva Julia Černovová. Tá na rozdiel od Perederijovej svoju budúcnosť ešte poriešenú nemá. 

Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2017 12:33:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.