files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenky už zarezávajú v Michalovciach, v utorok proti Švajčiarsku

Hádzanárky Slovenska sa aktuálne pripravujú na kvalifikačný dvojzápas o postup na MS 2017 v Nemecku, v ktorom ich čaká favorizované Maďarsko. Svoj stan si rozložili v Michalovciach, konkrétne v Chemkostav aréne. Tu pobudnú až do piatka, kedy vyrazia do Debrecína, kde ich v sobotu čaká prvý zápas druhej fázy kvalifikácie. My len dodajme, že odvetný duel sa odohrá v stredu 14. júna v Bratislave na zimnom štadióne Ondrej Nepelu.

Tréner Sloveniek Dušan Poloz už má k dispozícii všetky nominované hráčky. Slovenky si prvýkrát zatrénovali už v nedeľu, v pondelok absolvovali dva tréningy, no a v utorok ich o 16.00 hod. čaká generálka na kvalifikačný dvojzápas, v ktorej privítajú Švajčiarsko. „Tento zápas bude pre nás skúškou všetkých systémov, či už obrany alebo útoku. V akcii určite chcem vidieť všetky hráčky. Každá teda dostane šancu,“ rozhovoril sa reprezentačný kormidelník. Ten chce dať odpočinúť najlepšej hádzanárke za rok 2016 Martine Školkovej, ktorá aktuálnu sezónu strávila vo francúzskom Cercle Dijon. „Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, no v utorok ma ani tak nebude zaujímať výsledok. Ako som totiž povedal, cieľom prípravného duelu so Švajčiarskom bude to, aby sme si precvičili všetky systémy a aby som videl v akcii všetky hráčky. Samozrejme chceme vyhrať, no nebude to pre nás prioritou,“ pokračoval k zápasu s „helvétkami“ tréner ženského výberu SR Dušan Poloz.

Švajčiarky boli podobne ako Slovenky nasadené už do prvej kvalifikačnej fázy o postup na majstrovstvá sveta, no na rozdiel od Polozových zvereniek sa do druhej fázy nekvalifikovali. „Videl som ich kvalifikačné zápasy s Nemeckom. Viem, že hrajú ofenzívnu obranu, ktorú dúfam, že  budú hrať aj zajtra. Počul som, že podobnú obranu budú hrať aj Maďarky, takže tento prípravný duel veľmi vítam. Verím, že si v zápase vyskúšame všetko, čo potrebujeme a dobre sa tak pripravíme na kvalifikačný dvojzápas s Maďarskom,“ dodal na záver Dušan Poloz.

Nominácia hádzanárok Slovenska na II. fázu kvalifikácie MS 2017 proti Maďarsku (10. 6. o 17.00 h v Debrecíne a 14. 6. o 18.00 h v Bratislave):
brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Lucia Gubiková (Bemaco Prešov), Soňa Furgaláková (MHK Bytča)
pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR)
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Mikulčík (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba/ČR), Mária Holešová (Iuventa Michalovce)
spojky: Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Julia Kučerová (Kisvárdai KC/Maď.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba/ČR), Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Veronika Habánková, Marianna Rebičová (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Sofia Demajová (Bemaco Prešov), Monika Rajnohová (HK AS Trenčín)

Peter Brendza



Uverejnené: 05.06.2017 21:37:23
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.